Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Sabem menjar? Una bona nutrició per a un a millor qualitat de vida , cicle de conferències a CosmoCaixa

, 22 Gener 2002

La nutrició és una de les assignatures diàries més importants de la nostra vida. Un bon estat nutricional és sinònim de bona salut. La incidència de patologies com l’obesitat, les malalties cardiovasculars, les alteracions intestinals, el càncer, les infeccions, les al·lèrgies i fins i tot la malaltia d’Alzheimer són molt més elevades en les persones que no tenen hàbits d’alimentació saludables i que no segueixen una dieta variada. CosmoCaixa, el Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa” a Madrid, organitza a partir del proper dia 22 de gener, sota la coordinació d’Ascensión Marcos, directora de l’Instituto de Nutrición y Bromatología del CSIC, el cicle de conferències: Sabem menjar? Una bona nutrició per a una millor qualitat de vida.

La dieta i l’estil de vida influeixen decisivament en l’estat de salut dels individus. Una nutrició equilibrada que contingui una quantitat adequada i variada d’aliments a fi de proporcionar al cos els nutrients necessaris per a un bon estat de salut és indispensable si volem millorar la nostra qualitat de vida.

Però el valor que avui dia s’atorga al fet d’estar prim o prima, que es relaciona amb l’èxit i la bellesa, continua influint de manera ostensible en l’increment de trastorns alimentaris com l’anorèxia i la bulímia nerviosa, mentre que les al·lèrgies alimentàries es multipliquen i hi ha estudis recents que demostren que un estat nutricional erroni pot arribar a repercutir en el desenvolupament de malalties multifactorials com l’osteoporosi i l’Alzheimer.

El cicle, coordinat per Ascensión Marcos, directora de l’Instituto de Nutrición y Bromatología del CSIC, se celebrarà tots els dimarts compresos entre el 22 de gener i el 26 de febrer, a partir de les 17 hores.

SABEM MENJAR? UNA BONA NUTRICIÓ PER A UNA MILLOR QUALITAT DE VIDA
Del 22 de gener al 26 de febrer del 2002. A les 17 hores

Dimarts, 22 de gener
Què és una alimentació sana?
Ascensión Marcos. Directora de l’Instituto de Nutrición y Bromatología, CSIC

Dimarts, 29 de gener
Dietes per a la salut
Ana Montero. Instituto de Nutrición y Bromatología, CSIC.

Dimarts, 5 de febrer
Els trastorns del comportament alimentari
Sonia Gómez. Instituto de Nutrición y Bromatología, CSIC.

Dimarts, 12 de febrer
Les al·lèrgies alimentàries
Sonia Sanmartín. Instituto de Nutrición y Bromatología, CSIC.

Dimarts, 19 de febrer
La menopausa: la renovació hormonal i l’alimentació
Pilar Vaquero. Instituto de Nutrición y Bromatología, CSIC.
Stefanie Schoppen. Instituto de Nutrición y Bromatología, CSIC.

Dimarts, 26 de febrer
L’Alzheimer i l’alimentació
Marcela González Gross. Instituto de Nutrición y Bromatología, CSIC.

Cicle de conferències: Sabem menjar? Una bona nutrició per a una millor qualitat de vida.
Dates: Tots els dimarts entre el 22 de gener i el 26 de febrer. 17 hores.
Lloc: Auditori de CosmoCaixa. Pintor Velázquez, s/n. 28100 Alcobendas. Madrid
Entrada gratuït

www.fundacion.lacaixa.es

Notícies relacionades