Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

La Fundació ”la Caixa” signa convenis de col·laboració amb 75 associacions espanyoles d'Alzheimer, esclerosi múltiple i Parkinson

Barcelona, 29 Abril 2002

En el decurs de l’any 2002, la Fundació ”la Caixa” signarà 75 convenis amb associacions de malalts d’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives, per tal de contribuir al desenvolupament de diferents projectes gestionats per aquestes associacions. La Fundació ”la Caixa” destinarà a aquests convenis un pressupost d’1.821.764 €

Des de 1996, la Fundació ”la Caixa” compta amb un programa dedicat a l’Alzheimer. El programa combina la divulgació i la investigació amb la creació de recursos que es puguin aplicar en residències, centres de dia i en el mateix domicili dels malalts.

En el marc d’aquest programa, la Fundació ”la Caixa” col·labora estretament amb associacions de familiars i malalts d’Alzheimer de tot Espanya. Aquesta col·laboració es concreta en l’aportació de recursos econòmics i assessorament tècnic.

Dels 75 convenis que se signaran al llarg d’aquest any, 49 s’adrecen a projectes relacionats amb l’Alzheimer, 19 a l’esclerosi múltiple, 3 al Parkinson, 3 a l’esclerosi lateral amitròfica i 1 a la malaltia de la Corea de Huntington.

La tipologia d’aquests convenis preveu temes tan diversos com la realització de tallers d’estimulació i rehabilitació per als malalts, i de formació, per a les persones que els atenen; activitats de teràpia ocupacional; ajuda psicològica per als familiars que tenen cura del pacient o la creació de centres de dia. Malgrat la seva varietat, totes aquestes actuacions persegueixen un mateix objectiu: millorar la qualitat de vida del malalt i dels seus familiars.

Els 75 projectes en què participa la Fundació ”la Caixa” aquest any estan gestionats per entitats d’Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella – la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, la comunitat de València, Extremadura, Galícia, Madrid, Múrcia, la Rioja i el País Basc.

Comptant els convenis de l’any 2002, ja sumen 324 els acords de col·laboració tècnica i econòmica que ha signat la Fundació ”la Caixa” des del 1996 amb associacions que treballen per ajudar els afectats de les malalties neurodegeneratives. Juntament amb aquestes associacions, la institució promou també noves experiències assistencials adreçades a pal·liar, en la mesura possible, les conseqüències d’aquestes malalties.

D’altra banda, la Fundació impulsa des de fa sis anys una Convocatòria d’Ajudes a la Investigació en Malalties Neurodegeneratives. La Fundació ”la Caixa” ha finançat 47 projectes d’equips científics espanyols que treballen en la investigació de malalties neurodegeneratives.

Notícies relacionades