Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Estudiants de la UPC imparteixen cursos de Tecnologies de la Informació i la Comunicació per a gent gran en els esplais de la Fundació ”la Caixa”

Barcelona, 29 Maig 2002

L’objectiu del programa, que aquest mes de maig ha iniciat nous cursos, és que els estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) transmetin a la gent gran els seus coneixements informàtics i que els esplais esdevinguin un lloc de trobada i de relació intergeneracional

Més de 150 estudiants d’enginyeria de telecomunicacions i enginyeria informàtica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han impartit, del febrer i fins al juny, cursos de formació en noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a 5.000 persones arreu de Catalunya en el marc del Projecte d’Acostament de les Noves Tecnologies i Internet a la Gent Gran. La iniciativa està impulsada per la Fundació ”la Caixa” i la Fundació Politècnica de Catalunya de la UPC, i es du a terme a esplais de gent gran de la Fundació ”la Caixa” i, a través de convenis, amb les administracions públiques a tota la geografia catalana.

El Projecte d’Acostament de les Noves Tecnologies i Internet a la Gent Gran, iniciat el mes de febrer a partir d’un conveni entre la Fundació ”la Caixa” i la Fundació Politècnica de Catalunya de la UPC, ha estat una oportunitat perquè els estudiants de diferents escoles i centres de la Universitat Politècnica participin en un projecte pioner d’apropament de la gent gran al món de la informàtica i Internet i perquè persones de diferents generacions es relacionin en un entorn creatiu i dinàmic.

Els cursos d’informàtica, que es van iniciar al mes de febrer a 43 Esplais de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, duraran fins al mes de juny i es tornaran a començar el proper mes de setembre.

Els estudiants que han participat en aquest programa han treballat conjuntament amb els voluntaris dels tallers d’informàtica del “Club Estrella” ajudant-los a resoldre els dubtes que se’ls presentaven.

Els cursos han introduït a persones grans en les noves tecnologies i Internet de manera progressiva, des de conceptes bàsics com ara conèixer el funcionament de l’ordinador, o l’aplicació Word per elaborar textos i altres programes, fins a fer servir el correu electrònic. De fet, d’Internet l’ús del correu electrònic i la participació en el xat han estat els temes estrella dels cursos, els que més interès han despertat entre la gent gran que han descobert amb emoció una nova manera de comunicar-se instantàniament amb fills i nets que estan lluny.

Així mateix, s’ha fet treballar la imaginació i la creativitat per mitjà de la realització de projectes, molts d’ells basats en poesia, cartes, dibuix i receptes de cuina, que han donat a algunes persones noves possibilitats per superar els seus problemes d’alfabetització.

La bona relació entre formadors i alumnes ha estat una constant al llarg dels cursos impartits fins ara, en els quals el tracte personal és un dels trets clau d’una formació caracteritzada pels diferents nivells de coneixements informàtics que tenien els alumnes. El grau d’assistència i satisfacció entre els alumnes i els formadors d’aquests cursos ha fet que molts vulguin repetir l’experiència. Els formadors consideren que els cursos resulten molt útils perquè les persones grans es trobin integrades en el món actual i per reconèixer el seu esforç a través d’un diploma atorgat per la Fundació Politècnica de Catalunya i la Fundació ”la Caixa”.

Alhora, els estudiants de la UPC que han fet de formadors també han obtingut un aprenentatge que els ha enriquit tant des del punt de vista professional com personal i, fins i tot, en alguns els ha despertat el desig de dedicar-se a la formació tecnològica.

La Fundació Politècnica de Catalunya s’ha responsabilitzat de la formació dels estudiants que actuaven com a formadors i ha designat a cada alumne un tutor que fa un seguiment docent i de metodologia d’ensenyament. L’FPC s’ha encarregat també de desenvolupar els materials pedagògics dels cursos.

www.fundacio.lacaixa.es
www.clubestrella.com

Notícies relacionades