Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Álvaro de Rújula analitza a CosmoCaixa En què consisteix l'Univers?

Madrid, 24 Juny 2002

Com es va formar l’Univers? Quan va començar tot? Com i quan es va formar la Terra? Com hi va sorgir la vida? La recerca de respostes per a aquests enigmes ha guiat el treball dels científics al llarg dels segles. Álvaro de Rújula, director de la Divisió de Teoria del CERN (Laboratori Europeu de Física de Partícules, Ginebra) analitzarà el dimarts 25 de juny a CosmoCaixa, el museu de la ciència de la Fundació ”la Caixa” a Alcobendas, En què consisteix l’Univers?

En el nivell submicroscòpic de les partícules elementals, les coses són difícils d’entendre perquè resulten massa senzilles. Sabem, entre altres fets, com funcionen les estrelles, com han nascut les galàxies, com es van generar els diversos elements químics i, fins i tot, com era l’Univers tres minuts després d’haver nascut.

Tanmateix, desconeixem per què les partícules elementals són de la manera que són i també la fórmula que va donar origen a l’Univers. Només coneixem una mínima fracció dels seus ingredients. Entre les qüestions que susciten dubtes més grans destaca el buit, una substància misteriosa que no és en absolut inert, sinó que té un paper determinant tant en l’estudi de les partícules elementals com en el de la cosmologia.

Les Tardes del Museu: En què consisteix l’Univers?
Álvaro de Rújula
Director de la Divisió de Teoria del CERN (Ginebra)
Data i hora: 25 de juny de 2002; 19.30 hores
Lloc: CosmoCaixa
Av. Pintor Velázquez, s/n
28100 Alcobendas. Madrid

www.fundacion.lacaixa.es

Notícies relacionades