Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Un diàleg sobre el nostre passat, a CosmoCaixa

Madrid, 26 Juny 2002

Juan Luis Arsuaga i Henry de Lumley analitzaran els coneixements que s’han adquirit durant els últims cinquanta anys al voltant de l’evolució humana, el proper dijous 27 de juny a CosmoCaixa, el museu de la ciència de la Fundació ”la Caixa” a Alcobendas.

L’evolució de l’home es va iniciar fa set milions d’anys, quan aquest va adoptar la posició erecta bípeda. Fa dos milions i mig d’anys l’Homo habilis, descendent de l’Australopithecus, va començar a fer ús del llenguatge articulat i va inventar les primeres eines. L’Homo erectus, descendent de l’anterior, va abandonar el bressol africà de la humanitat i va adquirir, fa un milió i mig d’anys, el sentit de l’harmonia i l’estètica. Amb ells va arrancar la fabulosa aventura cultural dels homes de la prehistòria.

A Un diàleg sobre el nostre passat, Juan Luis Arsuaga i Henry de Lumley repassaran els ensenyaments adquirits durant els últims cinquanta anys al voltant de l’evolució humana, com han canviat els seus paradigmes científics i quines qüestions encara resten pendents de solucionar. Segons Arsuaga, el nostre passat relata “la més bella història del món”.

Juan Luis Arsuaga és catedràtic de Paleontologia a la Universitat Complutense de Madrid i recentment ha estat nomenat membre de l’Acadèmia de les Ciències dels Estats Units. Henry de Lumley és director de l’Institut de Paleontologia Humana del Museu Nacional d’Història Natural de París. Tots dos prehistoriadors pertanyen a generacions diferents, han descobert importants fòssils humans i han experimentat directament, en treballs de camp i de laboratori, amb els primers homínids africans, amb els primers pobladors d’Europa, amb neandertals i amb homes de Cromanyó.

Les Tardes del Museu: Un diàleg sobre el nostre passat.
Data i hora: 27 de juny de 2002; 19 h
Lloc: CosmoCaixa
Pintor Velázquez, s/n. 28100 Alcobendas. Madrid.
Entrada gratuïta

www.fundacion.lacaixa.es

Notícies relacionades