Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Un estiu per a nens als esplais de Gent Gran de la Fundació ”la Caixa”

Barcelona, 16 Juliol 2002

Les aules informàtiques i les mediateques dels Esplais de Gent Gran de la Fundació ”la Caixa” s’obren per primer cop durant els mesos d’estiu als més petits amb l’objectiu de fomentar les activitats intergeneracionals a través de la web d’Educ@lia (www.educalia.org). Aquesta iniciativa s’emmarca dins el programa social i educatiu de la Fundació ”la Caixa” i reuneix la voluntat de la Fundació de potenciar el paper actiu de la gent gran a la societat amb activitats de tipus intergeneracional i de voluntariat. A la vegada, aquesta iniciativa fomenta l’ús de les noves tecnologies de la informació en la gent gran i els nens.

Aquest estiu per primer cop els nens podran acompanyar a la gent gran a les aules informàtiques o a les mediateques dels Esplais i podran utilitzar els ordinadors, els escànners i la connexió a Internet de què disposen. A les aules hi haurà gent gran voluntària que ajudarà als més petits amb els ordinadors. En els esplais podran participar en les diferents activitats que s’ofereixen a les webs www.educalia.org i www.clubestrella.com.

Educ@lia és un punt de trobada ple d’idees, jocs i activitats per aprendre, passar-ho bé i intercanviar experiències a través de la xarxa. Per a aquest estiu s’han preparat concursos, xats, fòrums, la possibilitat d’aprendre anglès de manera lúdica, així com uns espais on podrà consultar a experts diferents temes d’actualitat.

Una de les novetats d’aquest any és Un estiu de postal on els nens poden enviar postals virtuals de la localitat on passen l’estiu. La web ofereix totes les eines per enviar una postal virtual tot i que també es pot escriure una en paper i escanejar-la a les mediateques de gent gran.

La màgia de les paraules és una activitat virtual per a gent gran i nens al voltant de la literatura i els contes. A l’hora d’escriure el conte, els nens i la gent gran troben un espai on es donen els estris i ingredients necessaris per preparar-lo. Fulls, un llapis i fins i tot un ordinador virtual, tot amb una bona dosis d’imaginació per escriure. Un cop acabat el conte s’envia i es penja a les dues biblioteques virtuals de La màgia de les paraules, la d’avis i de nens on ja hi ha més de 1.000 contes. A les biblioteques es poden trobar contes de diverses temàtiques, des de la història d’un cotxe sense color, un desert desconegut, un poble sense alegria, el club del terror fins a la història de l’home del sac.

Jugar amb l’euro comprant diferents objectes per millorar en l’ús de la nova moneda, fer preguntes als personatges famosos, viatjar amb l’euroclik per conèixer tot Europa o participar en l’Aula de salut, són altres propostes per a nens i gent gran a l’estiu.

Educ@lia

Educ@lia és una de les iniciatives que impulsa la Fundació ”la Caixa” dins del seu programa educatiu amb l’objectiu de complementar i estimular l’acció educativa tant en el marc escolar com extraescolar. Aquest espai permet als usuaris disposar d’un correu personal, poden construir la seva pròpia pagina web o la de la seva escola i també disposen d’un xat obert per poder conversar amb qualsevol membre de la comunitat. Educ@lia és un espai dirigit a alumnes de 3 a 12 anys, pares i professors.

Els continguts d’Educ@lia estan relacionats amb les temàtiques que desenvolupen els programes educatius de la Fundació ”la Caixa” com la prevenció, la salut, la ciència, el medi ambient i l’art. La imatge d’Educ@lia està cuidada d’una forma especial, des del Clik, la mascota-bombeta dissenyada per Javier Mariscal que guia a l’usuari pels continguts de la web.

Programa de Gent Gran

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el Programa de Gent Gran de la Fundació ”la Caixa” que té com a principal objectiu que la gent gran se senti plenament integrada i tingui un paper actiu en la societat. Una de les iniciatives amb més èxit de la Fundació ”la Caixa” és el desenvolulpament del programa que vol apropar la gent gran a les noves tecnologies. Cursos d’informàtica en els esplai de gent gran, propis i en conveni amb altres administracions, així com a la mediateca, són algunes d’aquestes activitats.

La màgia de les paraules és una activitat que la gent gran podrà realitzar des de els 521 esplais de la Fundació ”la Caixa” propis i en conveni amb altres administracions La Fundació ha instal·lat en els Esplai de Gent Gran: 121 aules d’informàtica, 13 cibercafés i 148 mediateques; i prop de 70 mil alumnes han participat en els tallers del Club Estrella, l’espai a Internet creat per la Fundació ”la Caixa” i pensat especialment per a la gent gran.

www.fundacion.lacaixa.es

Notícies relacionades