Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Jornada sobre l'efecte del comerç internacional en les economies del sud

Barcelona, 25 Setembre 2002

El comerç com a font de generació de riquesa pot ser un element important per a la reducció de la pobresa als països del sud. La Fundació ”la Caixa” organitza el proper 26 de setembre a CaixaForum la jornada Comerç Internacional: efectes en les economies del sud amb l’objectiu d’analitzar i debatre l’impacte que el model actual del comerç té sobre les economies dels països menys afavorits.

Durant la jornada organitzada per la Fundació ”la Caixa” es debatran diferents alternatives d’obertura dels mercats dels països rics a les exportacions dels països menys afavorits. De la situació de l’economia a l’Amèrica Llatina, en parlarà Alberto Acosta, economista, consultor internacional i membre del Foro Ecuador Alternativo. D’altra banda, Gustavo Martín Prada, director de la Unitat d’Anàlisi del Comerç de la Direcció General de Comerç de la Unió Europea, explicarà la política d’acords regionals comercials que la Unió Europea estableix amb els països en vies de desenvolupament. Altres ponents que participaran en aquesta jornada són: Luis de Sebastián, catedràtic d’economia internacional d’ESADE (Universitat Ramon Llull; Joaquín Novella, catedràtic de política econòmica de la Universitat de Barcelona; i Joaquín Trigo, director executiu de Foment del Treball.

Aquesta jornada forma part del Programa de Cooperació Internacional de la Fundació ”la Caixa” que es desenvolupa en quatre línies d’actuació: les ajudes a projectes de Cooperació Internacional que es vehiculen a través d’una Convocatòria anual oberta a ONGD espanyoles; les ajudes a projectes d’emergència; la formació per a les ONGD i l’organització de fòrums de debat i activitats de sensibilització sobre la situació dels països menys afavorits, on s’emmarca aquesta jornada.

Comerç internacional: efectes en les economies del sud
Dijous 26 de setembre de 2002, de 9.00 a 14.00 h
CaixaForum. Av. Marqués de Comillas, 6-8

Notícies relacionades