Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Origen Homínid: els avantpassats se'n van a l'Oest

Barcelona, 7 Octubre 2002

A càrrec de Michel Brunet, professor del Laboratoire de Geóbiologie de la Université de Poitiers (França). Invetigador nòmada d’ossos. Descobridor al Txad del crani Toumaï, que té una antiguitat tres milions d’anys, més gran que el crani d’homínid més antic fins ara.

El crani Toumaï, trobat al Txad i amb una antiguitat tres milions d’anys superior que el crani d’homínid més antic fins ara, anuncia una revolució en la paleantropologia. Es tracta d’un crani gairebé complet d’un primat similar a un ximpanzé, però amb uns quants trets humans i amb una edat d’entre sis i set milions d’anys.

Un atractiu afegit al cas del nou espècimen descobert per l’equip del científic francès Michel Brunet és que pertany a un període clau de la història de l’origen de la humanitat: el de la seva separació del ximpanzé.

Amb la col·laboració del Service pour la Science et la Technologie de l’Ambaixada de França a Barcelona.

Els Vespres del Museu: Origen Homínid: els avantpassats se’n van a l’Oest
Data i hora: Dimarts, 8 d’octubre de 2002, a les 19.00 hores.
Lloc: Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa” a Barcelona.
Seu provisional: Pg. de Sant Joan, 108. 08037 Barcelona
Entrada gratuïta. Places limitades.

www.fundacion.lacaixa.es

Notícies relacionades