Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Les aules d'informàtica de la Fundació ”la Caixa” en els esplais de gent gran inauguren un nou curs

Barcelona, 7 Octubre 2002

Les aules d’informàtica en els esplais de gent gran de la Fundació ”la Caixa” i en conveni amb les diferents administracions públiques reprenen avui l’activitat després del descans estival. Les aules d’informàtica tenen l’objectiu de convertir-se en vehicle perquè la gent gran aprengui els secrets de la informàtica i entri amb seguretat i coneixement en el món de les noves tecnologies.

En aquesta edició de les aules d’informàtica, està previst que s’imparteixin els cursos de fotografia, unes sessions en què la gent gran es pot introduir en el tractament de la imatge per ordinador. A més, els alumnes també tenen l’oportunitat de treballar la creació i l’edició de textos i imatges a través de programes informàtics, i també de participar en un programa de cursos d’escacs per ordinador.

També, durant aquesta nova temporada, la gent gran continuarà disposant de cursos per aprendre a familiaritzar-se amb l’entorn de Windows, escriure utilitzant les prestacions del processador de textos Word, crear bases de dades amb el programa Excel i conèixer els mètodes de recerca d’informació a Internet mitjançant diferents buscadors, a més d’enviar i rebre missatges de correu electrònic.

L’objectiu d’aquesta activitat és múltiple i ofereix grans possibilitats a la gent gran. La informàtica és un instrument d’informació, de comunicació i d’estímul mental, ajuda a mantenir l’autonomia, a establir relacions amb altres persones i a acostar-se a les generacions més joves.

Qui pot participar en les aules?

Les aules d’informàtica estan obertes a tots els usuaris dels esplais de gent gran, però també hi poden participar totes les persones grans que s’interessen per les noves tecnologies.

La metodologia de les aules combina els cursos tutelats per un professor amb la utilització individual i oberta, per a la pràctica personal dels alumnes. El programa consta de cursos d’iniciació, ampliació, Excel i edició de publicacions, i també de cursos per a les juntes de govern dels esplais de gent gran.

La Fundació ”la Caixa” i el seu programa de gent gran

La Fundació ”la Caixa” desenvolupa un programa de gent gran l’objectiu del qual és impulsar el paper actiu d’aquest col·lectiu en la societat actual, tot donant resposta a les noves necessitats que es van creant. El programa de gent gran que la Fundació ”la Caixa” desenvolupa a tot el territori espanyol es proposa, entre altres objectius, que la gent gran es pugui organitzar per decidir el seu propi futur o que, des dels esplais de gent gran, pugui participar en iniciatives, tant internes com externes, i pugui intervenir en projectes de voluntariat.

www.fundacion.lacaixa.es

Notícies relacionades