Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Clima global. Incerteses en el sistema climàtic

Barcelona, 29 Octubre 2002

Keith Alverson pronunciarà aquesta conferència amb motiu de la presentació del llibre Global Climate: Current Research and Uncertainties in the Climate Systeme, editat per Xavier Rodó i F.A. Comín. Keith Alverson és doctor en Ciències Ambientals pel MIT-Woods Hole Oceanographic Institute i director executiu a l’IGBP-PAGES International Project Office.

L’escalfament global ha estat mesurat, al llarg del segle XX, en diferents indrets del planeta, però aquestes dades instrumentals recollides ofereixen una perspectiva limitada de la seva naturalesa i causa. D’una banda, el fet que els mesuraments instrumentals cobreixen principalment el període d’industrialització, fa difícil distingir entre els efectes naturals i els antropogènics. De l’altra, aquesta mena de registres no capten les variacions a llarg termini que els models i les paleodades indiquen com a inherents al sistema climàtic. Els avenços vindran de la mà de les anàlisis estadístiques sobre períodes llargs, en part gràcies als paleoregistres com ara les acumulacions de neu, i d’una millor comprensió dels processos rellevants, tant climàtics com dels ecosistemes.

De tot això ens parlarà Keith Alverson, executiu a l’IGBP-PAGES International Project Office, una entitat suïssa que s’encarrega d’estudiar a fons la variabilitat del medi ambient al planeta Terra.

Dimarts, 29 d’octubre de 2002, a les 19.00 hores.

Lloc: Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa” a Barcelona.
Seu provisional
Pg. de Sant Joan, 108. 08037 Barcelona
Entrada gratuïta. Aforament limitat

[email protected]

Notícies relacionades