Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Un Nadal per a nens als Esplais de la Fundació ”la Caixa”

Barcelona, 10 Desembre 2002

Aquest mes de desembre comencen les noves activitats de Nadal per a nens i gent gran a les aules informàtiques i les mediateques dels Esplais de gent gran de la Fundació ”la Caixa”. Aquesta iniciativa consisteix en acostar als nens al món de les noves tecnologies, principalment a Internet, a partir de l’activitat Nad@lia que la Fundació ”la Caixa” presenta a Educ@lia, www.educalia.org, la web educativa pensada pels més joves. Gent gran voluntària serà l’encarregada de mostrar als més petits com navegar per la web de la Fundació ”la Caixa” d’una manera lúdica i participativa. De la mateixa manera, aquesta activitat té com a objectiu fomentar les relacions entre diferents generacions. Aquesta iniciativa s’emmarca dins el programa social i educatiu de la Fundació ”la Caixa” que vol potenciar el paper actiu de la gent gran a la societat amb activitats de tipus intergeneracional i de voluntariat.

Dibuixar, pintar i combinar dibuixos amb fotografies per fabricar una felicitació de Nadal són algunes de les possibilitats que ofereix la web educativa de la Fundació ”la Caixa” Educ@lia per aquest Nadal. En aquest sentit, Educ@lia torna a entrar als Esplais de la Fundació ”la Caixa” i posa a disposició dels usuaris habituals d’aquests centres i també dels nens l’activitat a través d’Internet Nad@lia a partir de la qual podran crear conjuntament les seves felicitacions de Nadal. D’aquesta manera, la Fundació ”la Caixa” vol fomentar l’ús de les noves tecnologies de la informació entre la gent gran i els nens.

A les aules informàtiques o a les mediateques dels Esplais, la gent gran i els nens podran utilitzar els ordinadors i la connexió a Internet de què disposen. A les aules hi haurà gent gran voluntària que ajudarà als més petits amb els ordinadors. A més de les postals convencionals, els nens podran crear postals animades amb divertides imatges nadalenques on els elements que ells triïn es mouran sense parar per la pantalla. Una vegada l’usuari hagi creat la seva felicitació podrà penjar-la a l’arbre de Nadal giratori que trobarà a la web d’Educ@lia.

L’activitat també inclou el “Concurs de Nadal” en el que podran participar tots aquells que hagin creat una postal nadalenca i l’hagin penjat a l’arbre d’Educàlia. El concurs es dividirà en tres categories: nens i nenes de 3 a 7 anys, nois i noies de 8 a 12 anys i adults. El premi serà una paleta de dibuix digital.

Educ@lia

Educ@lia és una de les iniciatives que impulsa la Fundació ”la Caixa” dins del seu programa educatiu amb l’objectiu de complementar i estimular l’acció educativa tant en el marc escolar com extraescolar. Aquest espai permet als usuaris disposar d’un correu personal, poden construir la seva pròpia pagina web o la de la seva escola i també disposen d’un xat obert per poder conversar amb qualsevol membre de la comunitat. Educ@lia és un espai dirigit a alumnes de 3 a 12 anys, pares i professors.

Els continguts d’Educ@lia estan relacionats amb les temàtiques que desenvolupen els programes educatius de la Fundació ”la Caixa” com la prevenció, la salut, la ciència, el medi ambient i l’art. La imatge d’Educ@lia està cuidada d’una forma especial, des del Clik, la mascota-bombeta dissenyada per Javier Mariscal que guia a l’usuari pels continguts de la web.

Programa de Gent Gran

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el Programa de gent gran de la Fundació ”la Caixa” que té com a principal objectiu que la gent gran se senti plenament integrada i tingui un paper actiu en la societat. Una de les iniciatives amb més èxit de la Fundació ”la Caixa” és el desenvolupament del programa que vol apropar la gent gran a les noves tecnologies. Cursos d’informàtica en els esplais de gent gran, propis i en conveni amb altres administracions, així com a les mediateques, són algunes d’aquestes activitats.

Aquesta activitat es podrà realitzar en gran part dels 523 esplais de la Fundació ”la Caixa” propis i en conveni amb altres administracions. La Fundació ha instal·lat en els Esplai de gent gran: 146 aules d’informàtica, 14 cibercafés i 185 mediateques; amb el doble objectiu de fomentar l’aprenentatge de la informàtica i dels nous sistemes de comunicació entre la gent gran, i així augmentar la seva autonomia.

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades