Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: 2004. Propera estació: Mart

Madrid, 16 Gener 2003

La principal prioritat de la NASA durant el 2003 serà l’exploració de Mart. En l’actualitat, l’agència té dues missions en òrbita girant al voltant del planeta vermell i durant la primavera i l’estiu del 2003 planeja enviar-hi dos Mars Exploration Rovers (vehicles d’exploració de Mart) que s’encarregaran d’analitzar el registre geològic i d’esbrinar en quines condicions es van formar els sòls i les roques marcianes. Byron Yetter, Peter Theisinger, Jan Ludwinski i Mark Adler, caps de la missió Mars Exploration Rovers (NASA-Jet Propulsion Laboratory), explicaran el dijous dia 16 de gener a CosmoCaixa, el museu de la ciència de la Fundació ”la Caixa” a Alcobendas (Madrid), els detalls i la transcendència de les properes missions que han d’explorar Mart.

La NASA llançarà amb destinació a Mart dos nous robots, els Mars Exploration Rovers, durant la primavera i l’estiu del 2003. Està previst que tots dos arribin a la superfície d’aquest planeta el gener del 2004 després de set mesos i mig de viatge. Mentre que el petit Mars Pathfinder Sojourner només pesava 11 kg, cadascun dels rovers implicats en la següent fase d’exploració del planeta vermell arribarà als 180 i serà capaç de recórrer uns 100 metres diaris en una missió que durarà, com a mínim, 90 dies. Els dos robots, que són idèntics, s’encarregaran d’explorar zones ben diferents de Mart com si fossin geòlegs de camp. Les últimes investigacions dutes a terme al planeta indiquen que hi poden haver grans quantitats d’aigua gelada a un metre de la superfície. Les àrees on en el passat hi va haver aigua són les més prometedores pel que fa a la recerca de proves de si alguna vegada hi va haver vida a Mart.

Les Tardes del Museu: 2004. Propera estació: Mart
Byron Yetter, Peter Theisinger, Jan Ludwinski i Mark Adler
Caps de missió. Projecte MER (Mars Exploration Rovers). NASA – JPL
Data: 16 de gener del 2003; 19.30 hores
Lloc: Museu de la Ciència CosmoCaixa. Pintor Velázquez s/n. 28100 Alcobendas. Madrid.
Tel. d’informació: 91 484 52 00

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades