Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Càncer: el llegat evolutiu

Madrid, 23 Gener 2003

La biologia evolutiva ofereix una nova perspectiva que ens pot ajudar a l’hora d’entendre l’enigma del càncer. Fa milers d’anys, la selecció darwinista o natural va donar credencials cancerígenes als gens i a les cèl·lules. El risc que aquest potencial latent es desenvolupi ha augmentat substancialment els últims anys a causa, entre altres factors, de la nostra ràpida evolució social, de l’augment de les expectatives humanes de vida i de l’adopció d’estils de vida exòtics. Mel Greaves, director del Centre del Fons de Recerca sobre la Leucèmia de l’Institut de Recerca sobre el Càncer de Londres, analitzarà el dijous 23 de gener a CosmoCaixa, el museu de la ciència de la Fundació ”la Caixa” a Alcobendas, les grans qüestions sobre el càncer a partir de la biologia evolutiva.

Per què un cos sa arriba a desenvolupar un càncer? Per què diferents tipus de càncer predominen a determinats països? Per què alguns càncers es poden curar i, tanmateix, n’hi ha molts altres que són letals? Mel Greaves parteix de la biologia per respondre a aquestes preguntes tenint en compte l’evolució. La millor manera de respondre a les grans qüestions sobre la malaltia passa per mirar “el càncer a través dels ulls de Darwin”, afirma Greaves. Les seves tesis acaben de ser recollides en el llibre Cáncer: el legado evolutivo.

Les Tardes del Museu: Càncer: el llegat evolutiu
Mel Greaves
Director del Centre del Fons de Recerca sobre la Leucèmia
Institut de Recerca sobre el Càncer, Londres
Data: 23 de gener del 2003; 19.30 h
Lloc: museu de la ciència CosmoCaixa. Pintor Velázquez, s/n. 28100 Alcobendas. Madrid.
Tel. d’informació: 91 484 52 00

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades