Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Noves fronteres en la ciència de dinosaures.

Barcelona, 12 Febrer 2003

Conferència a càrrec de Paul C. Sereno, paleontòleg, professor del departament de Biologia i Anatomia d’Organismes a la Universitat de Chicago, descobridor de dinosaures als cinc continents i líder de dotzenes d’expedicions.

Afrovenator, Deltadromeus, Suchomimus, Eoraptor, Jobaria, Herrerasaurus, Carcharodontosaurus,… tots aquests noms responen a algunes de les descobertes dels equips que el paleontòleg nord-americà Paul C. Sereno ha liderat pels cinc continents. Aquests descobriments han transformat la visió global de l’evolució dels dinosaures. Les darreres excavacions que ha fet al cor d’Àfrica han tret a la superfície un món de dinosaures que, fins al moment, estava totalment perdut. En aquest continent, les espècies de dinosaures africans van evolucionar cap a formes mai vistes.

A les diferents expedicions liderades per Sereno s’han succeït les descobertes: un carnívor de 9 metres de llargada anomenat Afrovenator; un esquelet de vegetarià de 23 metres de llargada anomenat Jorabia; un estrany espècimen que s’alimentava de peix i al qual van batejar com a Suchomimus… A més, els equips de Sereno s’han trobat amb altres exemplars de dinosaures. Aquest és el cas del Nigersaurus, de 15 metres de llargada; el Deltadromeus, el qual es va convertir en el més veloç dels carnívors; i el crani d’un enorme T-rex. Juntament amb tots aquests estranys dinosaures, Paul C. Sereno ha ensopegat amb el major cocodril que s’ha trobat fins ara, una espècie de Sarcosuchus al qual han anomenat com a Super-Croc. Tots aquests exemplars són el millor exemple de com l’evolució respon a la divisió d’un supercontinent.

Dimecres, 12 de febrer de 2003, a les 19.00 hores.

Lloc: Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa” a Barcelona.
Seu provisional
Pg. de Sant Joan, 108. 08037 Barcelona
Servei d’informació de la Fundació ”la Caixa”
Tel. 902 22 30 40
http://www.fundacio.lacaixa.es
[email protected]

Entrada gratuïta. Places limitades.
http://[email protected]

Notícies relacionades