Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

La Fundació ”la Caixa” convoca ajudes per a projectes dirigits a la integració dels immigrants

Barcelona, 27 Febrer 2003

La Fundació ”la Caixa” convoca una nova edició del Programa Immigració d’ajudes per a projectes que treballen per a la integració de persones d’aquest col·lectiu. El programa, que forma part de les Convocatòries per a Iniciatives Socials, ja col·labora amb 286 projectes, als quals ha destinat més de 4,3 milions d’euros des que es va posar en marxa el 1999. Els objectius d’aquestes iniciatives, en les quals participa la Fundació ”la Caixa”, són la integració de les persones immigrants, la normalització de la seva situació i la seva formació i inserció sociolaboral. El període de presentació de sol·licituds per a aquesta convocatòria finalitza el proper 17 de març.

El Programa Immigració, com la resta de Convocatòries per a Iniciatives Socials (Marginació, Discapacitat Psíquica i Malaltia Mental, i Inserció Laboral de Persones amb Discapacitat), està obert a la participació de qualsevol entitat privada sense ànim de lucre i té com a objectiu col·laborar amb aquestes entitats en iniciatives, programes i projectes que fomentin la creació o la consolidació de centres d’acollida, la realització de programes formatius d’integració, el disseny i la gestió de tallers de formació prelaboral o de cooperatives i la posada en marxa de projectes d’inserció laboral, així com qualsevol altre tipus d’iniciatives de promoció i suport.

El Programa Immigració s’emmarca en l’àmbit dels programes socials de la Fundació ”la Caixa”, i té com a objectiu millorar la qualitat de vida i aconseguir la integració de les persones immigrants que es troben en risc o en situació de marginació o d’exclusió social. El programa, que va néixer el 1999 com a una convocatòria anual per a iniciatives d’inserció social dedicades a donar suport econòmic a projectes d’immigració, ha col·laborat, des d’aleshores, amb 286 propostes, a les quals ha aportat més de 4,3 milions d’euros. Aquests projectes se centren en fomentar la millora de la qualitat de vida i la plena integració dels immigrants mitjançant accions d’acollida, d’atenció i d’integració de la població immigrant que permetin normalitzar la seva situació i potenciar la seva formació i inserció sociolaboral o dotar-los d’una correcta capacitació professional.

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades