Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Cicle de conferències: Sabem menjar? Nutrició per a una millor qualitat de vida, a CosmoCaixa

Madrid, 4 Març 2003

La nutrició és una de les assignatures diàries més importants de la nostra societat. Un bon estat nutricional és sinònim de bona salut. La incidència de patologies com ara l’obesitat, les malalties cardiovasculars, les alteracions intestinals, l’osteoporosi, el càncer, les infeccions, les al·lèrgies i, fins i tot, l’Alzheimer és molt més elevada en persones amb una alimentació que no es regeix per uns hàbits saludables i una dieta variada. CosmoCaixa, el museu de la ciència de la Fundació ”la Caixa” a Madrid, analitza, a partir del proper 4 de març, els nostres hàbits nutricionals en el cicle de conferències Sabem menjar? Nutrició per a una millor qualitat de vida, que coordina Ascensión Marcos (directora de l’Institut de Nutrició i Bromatologia del CSIC).

La dieta i els estils de vida tenen una influència decisiva en l’estat de salut de l’individu. Una nutrició equilibrada garanteix el bon funcionament del sistema immunitari. S’ha comprovat que determinats aliments constitueixen un factor de risc en la incidència de malalties neurodegeneratives, cardiovasculars, cròniques o cancerígenes. D’altres, en canvi, tenen una funció preventiva que atenua les possibilitats de patir-les.

Paral·lelament, s’ha demostrat que si bé altres trastorns com ara l’anorèxia i la bulímia nerviosa o la prevalència de certes al·lèrgies alimentàries tenen un component psiquiàtric determinant, també poden originar-se a partir d’hàbits d’alimentació inadequats. La malnutrició és un dels grans problemes de la societat actual.

Aquest cicle, que coordina Ascensión Marcos, directora de l’Institut de Nutrició i Bromatologia del CSIC, es desenvoluparà tots els dimarts compresos entre els dies 4 i 25 de març.

SABEM MENJAR?
NUTRICIÓ PER A UNA MILLOR QUALITAT DE VIDA

CosmoCaixa; del 4 de març al 25 de març de 2003; 17.00 hores

Dimarts, 4 de març de 2003
El paper de la nutrició en la salut i els hàbits alimentaris
Ana Montero Bravo. Institut de Nutrició i Bromatologia, CSIC.

Dimarts, 11 de març de 2003
Els aliments funcionals. Mites i realitats
Ascensión Marcos Sánchez. Directora de l’Institut de Nutrició i Bromatologia, CSIC.

Dimarts, 18 de març de 2003
La nutrició i el sistema immunitari
Ascensión Marcos Sánchez. Directora de l’Institut de Nutrició i Bromatologia, CSIC.

Dimarts, 25 de març de 2003
Malalties relacionades amb la nutrició
Sonia Gómez Martínez. Institut de Nutrició i Bromatologia, CSIC.

Cicle de conferències: Sabem menjar? Nutrició per a una millor qualitat de vida
Data i hora: del 4 al 25 de març de 2003
Lloc: CosmoCaixa. Pintor Velázquez s/n. 28100 Alcobendas
Tel. d’informació: 91 484 52 00

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades