Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Ross Powell analitza els secrets del llac Vostok a CosmoCaixa

Madrid, 24 Abril 2003

Al cor de l’Antàrtida hi ha un llac enorme de 14.000 quilòmetres quadrats de superfície, ocult sota 4.000 metres de gel. La llum i l’aire no arriben a aquestes aigües ocultes. El possible descobriment de l’existència de vida al llac Vostok proporcionaria informació determinant sobre les circumstàncies en què es va desenvolupar la vida a la Terra durant les seves primeres edats. Fins i tot la NASA s’ha mostrat interessada en l’estudi del llac ateses les possibles aplicacions que les seves investigacions podrien tenir amb vista a l’exploració espacial. Ross Powell, professor del Departament de Geologia i Glaciologia de la Universitat de Northern Illinois, EUA, revelarà el dijous 24 d’abril a CosmoCaixa, el museu de la ciència de la Fundació ”la Caixa” a Alcobendas, alguns dels secrets i de les possibilitats que amaga el llac Vostok.

Situat en la vertical de l’estació russa de Vostok, a la qual deu el nom, el llac està considerat un indret d’un interès excepcional atès el seu elevat potencial per desenvolupar-hi investigacions científiques. El llac subglacial Vostok podria contenir noves formes de vida, relíctiques o fòssils, amb estratègies d’adaptació úniques que aportarien nous indicis sobre la vida en el passat al nostre planeta. De la mateixa manera, la NASA ha manifestat el seu interès per la zona i coordina treballs aplicables a l’exploració espacial; a més, nombrosos biòlegs, geòlegs i glaciòlegs destaquen la informació que el llac podria amagar sobre qüestions com ara la vida en ambients extrems o el clima del passat.

Cicle: L’Antàrtida: l’última frontera
Conferència: A la recerca d’evidències de vida en ambients extrems i climes del passat: l’exploració del llac subglacial Vostok
Ross Powell
Northern Illinois University, EUA
Data: dijous, 24 d’abril del 2003, 19.30 h
Lloc: CosmoCaixa. Pintor Velázquez, s/n. 28100 Alcobendas. Madrid.
Tel. d’informació: 91 484 52 00

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades