Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Com fragmentar el DNA específicament? Les nucleases de restricció, una eina clau per a l'enginyeria genètica

Barcelona, 28 Abril 2003

Conferència a càrrec de Robert Huber, premi Nobel de Química l’any 1988. Director del Departament d’Anàlisi Estructural de Proteïnes. Max-Planck-Institut für Biochemie (Alemanya).

Aquesta conferència s’emmarca dins de les activitats programades des de la Fundació ”la Caixa” amb motiu de la commemoració del 50è aniversari de la descoberta de la doble hèlix de l’estructura del DNA. El 25 d’abril de 1953, la prestigiosa revista Nature va publicar un article de James Watson i Francis Crick al qual revelaven l’estructura química de la molècula de DNA, un dels avenços científics més importants del segle XX en el camp de la biologia.

Els enzims de restricció (o nucleases de restricció) són com tisores moleculars que fragmenten el DNA, a vegades de manera molt específica. Tenen una funció cel·lular fonamental en els mecanismes de defensa bacterians enfront dels virus (bacteriòfags). Aquests enzims han esdevingut una eina imprescindible en les tecnologies actuals de manipulació del DNA i de l’enginyeria genètica. Milers d’aquests enzims han estat descoberts i caracteritzats i, en alguns casos, s’ha arribat a conèixer la seva estructura tridimensional i la seva relació amb la funció biològica.

Conferència: Com fragmentar el DNA específicament? Les nucleases de restricció, una eina clau per a l’enginyeria genètica
Lloc: Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa”
Seu provisional. Passeig de Sant Joan, 108. Barcelona
Data Dilluns 28 d’abril de 2003
Hora: 19.00 h
Entrada gratuïta. Aforament limitat

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades