Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Missió a Mart

Madrid, 9 Juliol 2003

Després de successius ajornaments, les dues sondes Spirit i Opportunity, del Mars Exploration Rover (NASA), han iniciat el seu camí cap a Mart amb l’objectiu de fer-hi un registre geològic, durant el primer semestre de 2004, que contribueixi a determinar la possible existència de vida al planeta que tenim més a prop. Steven Squyres, el principal investigador científic del projecte Mars Exploration Rover, analitza el dimecres 9 de juliol a CosmoCaixa, el museu de la ciència de la Fundació ”la Caixa” a Madrid, les característiques i els objectius amb què parteix l’última missió de la NASA cap al Planeta Vermell.

Les conclusions a què arribin les missions Mars Exploration Rover (NASA), Mars Express (ESA) i Nozomi (Agència Espacial Japonesa, ISAS), que coincideixen en el temps, poden revelar molts dels secrets que encara amaga Mart. Les últimes investigacions que s’han dut a terme indiquen que, a un metre de la superfície, hi podria haver grans quantitats d’aigua gelada, i en el registre geològic destaca l’existència de roques o minerals, com ara l’hematites, l’origen del qual s’associa a entorns aquosos. Si es demostren aquestes tesis, les zones marcianes que en algun moment hagin contingut aigua podrien aportar llum sobre l’enigma de l’existència de vida a Mart.

Cadascun dels rovers encarregats de revelar l’estructura geològica de Mart té una longitud d’1,6 metres, pesa 180 quilos, disposa d’una mobilitat de 100 metres diaris i trigarà entre sis i set mesos a recórrer la distància que separa la plataforma Delta 2, a Cap Canaveral (EUA), de la superfície de Mart.

Steven Squyres és professor de la Universitat de Cornell, Nova York, i el principal investigador científic del conjunt d’aparells dels rovers.

Les Tardes del Museu: Missió a Mart
Steven Squyres
Principal investigador científic del projecte Mars Exploration Rover. NASA.
Data: 9 de juliol de 2003; 19.30 h
Lloc: museu de la ciència CosmoCaixa. Pintor Velázquez, s/n. 28100 Alcobendas. Madrid.
Tel. d’informació: 91 484 52 00

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades