Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Informació, investigació i ajudes a les associacions de malalts d'Alzheimer: eixos del treball de la Fundació ”la Caixa” entorn aquesta malaltia

Barcelona, 16 Setembre 2003

446 convenis de col·laboració amb associacions de familiars de malalts d’Alzheimer, 1.300 activitats de formació i sensibilització, 55 equips d’investigació finançats… aquest és el balanç del Programa d’Alzheimer de la Fundació ”la Caixa” que, des de l’any 1996, persegueix l’objectiu d’informar sobre la dimensió de la malaltia i millorar en la mida del possible les condicions de vida dels afectats.

Aquest programa de la Fundació ”la Caixa”, s’articula entorn a quatre línies generals que es complementen i interrelacionen: atenció al malalt, suport i informació a la família, sensibilització dels més joves i investigació.

Pel que fa a l’atenció al malalt, la Fundació ”la Caixa” té establerts convenis de col·laboració amb nombroses entitats públiques i privades de tot el país. Des del 1996, la Fundació ha signat 446 convenis de col·laboració amb associacions de familiars de malalts d’Alzheimer als que ha destinat un pressupost de 10,4 milions d’euros i dels que s’han beneficiat 115.000 persones.

Per tal de potenciar el recolzament a la família, la institució desenvolupa un ampli programa d’activitats, des de jornades i conferències que tracten sobre els diferents aspectes de la malaltia fins a qüestions pràctiques relatives a problemes que es poden plantejar en qualsevol moment a la persona que té cura del malalt. A més a més, la Fundació programa activitats pensades per oferir a aquesta persona un temps de descans i de relaxació. Des de l’inici del programa, s’han realitzat prop de 1.300 activitats en les que hi han participat més de 164.000 persones.

Per als joves que viuen de prop la malaltia, la Fundació ”la Caixa” ha elaborat una sèrie de contes, jocs i còmics que els ajuden a comprendre millor la situació. Des de 1998, s’han distribuït 50.000 exemplars d’aquests materials.

Finalment, una altra de les línies destacades d’aquest programa per impulsar econòmicament la investigació és la Convocatòria d’Ajudes a la Investigació sobre Malalties Neurodegeneratives. Des del 1997, la Fundació ”la Caixa” ha convocat sis edicions del seu programa d’ajudes i ha seleccionat cinquanta-cinc equips d’investigació espanyols que han rebut ajuts per un valor total d’uns 4,7 milions d’euros.

Totes aquestes actuacions tenen un doble objectiu final: sensibilitzar la societat sobre el problema de les malalties neurodegeneratives i millorar la qualitat de vida del malalt.

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades