Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: El fil comú de la humanitat: una història de la ciència, de la política i de l'ètica del genoma humà

Barcelona, 7 Octubre 2003

Conferència a càrrec de John E. Sulston, premi Nobel de Fisiologia i Medicina del 2002. Sulston va liderar l’equip britànic que va participar de manera decisiva en la seqüenciació del genoma humà i és l’exdirector del Wellcome Trust Sanger Institute.

La seqüenciació del genoma humà és, sens dubte, un dels èxits més importants de la ciència al llarg del segle XX; tanmateix, què implica aquest descobriment per a la medicina futura i per a l’avenç del nostre propi coneixement? Aquesta és una de les qüestions que Sulston plantejarà en la seva conferència. Davant la recent “febre del genoma”, en la qual algunes empreses reclamaven drets de propietat sobre parts del genoma, aquesta serà la narració d’un dels seus líders més representatius, la narració del desenvolupament d’una controvertida història i de la defensa a ultrança per conservar aquest patrimoni dins el domini públic. Una defensa que ha aconseguit que les seqüències del genoma estiguin a disposició de tota la humanitat.

La conferència coincideix amb la presentació de l’últim llibre de Sulston, escrit amb Georgina Ferry: El fil comú de la humanitat: una història de la ciència, de la política i de l’ètica del genoma humà. L’acte s’emmarca dins les activitats programades des de la Fundació ”la Caixa” amb motiu de la commemoració del 50è aniversari del descobriment de la doble hèlix de l’estructura de l’ADN. El 25 d’abril de 1953, la prestigiosa revista Nature va publicar un article de James Watson i Francis Crick en el qual revelaven l’estructura química de la molècula d’ADN, un dels avenços científics més importants del segle XX en l’àmbit de la biologia.

Conferència: “El fil comú de la humanitat: una història de la ciència, de la política i de l’ètica del genoma humà”
Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa”
Seu provisional. Passeig de Sant Joan, 108. Barcelona
Servei d’informació de la Fundació ”la Caixa”
Tel.: 902 22 30 40
http://www.fundacio.lacaixa.es
[email protected]
Dia: dimarts, 7 d’octubre de 2003
Hora: 19.00 h
Entrada gratuïta. Aforament limitat

Observació: John Sulston impartirà una conferència a CosmoCaixa (Madrid) el dijous 9 d’octubre a les 19.30 h.
Més Informació: 91 484 52 00

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades