Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

S'estan desfent els pols? Una aproximació al clima del passat

Barcelona, 14 Octubre 2003

Conferència a càrrec d’Isabel Cacho, investigadora del Grup de Recerca Consolidat (GRC) de Biociències Marines del Departament d’Estratigrafia, Paleontologia i Geociències Marines de la Universitat de Barcelona.

Actualment, el clima se’ns revela com un sistema susceptible de canviar dràsticament, i amb unes repercussions difícils de preveure; però el clima tampoc no va ser estable en el passat. L’estudi del clima de fa un temps permetrà saber quins fenòmens són susceptibles de canvi per causes naturals, i a quina velocitat ho fan.

Una bona anàlisi de totes aquestes dades climatològiques pretèrites pot ajudar a establir relacions entre diferents latituds, i permet avaluar l’impacte que tenen els canvis als casquets polars sobre el clima global. A partir d’aquí, la recerca d’analogies entre les condicions actuals i les situacions passades oferiran les claus precises per fer estimacions sobre el que pot o no pot esdevenir-hi.

Conferència: S’estan desfent els pols? Una aproximació al clima del passat
Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa”
Seu provisional. Passeig de Sant Joan, 108. Barcelona
Servei d’informació de la Fundació ”la Caixa”
Tel. 902 22 30 40
http://www.fundacio.lacaixa.es
[email protected]
Dia: Dimarts 14 d’octubre de 2003
Hora: 19.00 h
Entrada gratuïta. Aforament limitat

Notícies relacionades