Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

CosmoCaixa analitza els hàbits alimentaris de la nostra societat en un curs sobre nutrició

Madrid, 21 Octubre 2003

La nutrició és una de les assignatures diàries més importants en la nostra vida. Un bon estat nutricional és sinònim de bona salut. La incidència de patologies com ara l’obesitat, malalties cardiovasculars, alteracions intestinals, càncer, infeccions, al·lèrgies i fins i tot l’Alzheimer és molt més elevada en persones que no basen la seva alimentació en hàbits saludables i en una dieta sana. Varietat, equilibri i educació són les pautes que han de guiar la nostra alimentació. CosmoCaixa, el museu de la ciència de la Fundació ”la Caixa” a Madrid, organitza a partir del proper 21 d’octubre el curs Sabem menjar? Nutrició per a una millor qualitat de vida amb l’objectiu d’analitzar els nostres hàbits alimentaris i les possibilitats de millorar-los.

La dieta i els estils de vida influeixen de manera decisiva en l’estat de salut de l’individu. Mantenir una nutrició equilibrada amb una quantitat adequada i variada d’aliments que proporcionin els nutrients necessaris per a un bon estat de salut és indispensable a l’hora de millorar la nostra qualitat de vida.

Tanmateix, el valor que s’atorga a la primesa en relació amb l’èxit i la bellesa és determinant en l’increment de trastorns de l’alimentació com ara l’anorèxia o la bulímia nerviosa, que encara que tenen un component psiquiàtric impliquen un comportament alimentari anormal. La multiplicació de les al·lèrgies alimentàries o les conclusions d’estudis recents que demostren la incidència que un estat nutricional erroni podria arribar a tenir en malalties multifactorials com ara l’osteoporosi o l’Alzheimer també seran objecte d’anàlisi.

El cicle, coordinat per Ascensión Marcos, directora del Grupo de Inmunonutrición de l’Instituto del Frío del CSIC, tindrà lloc els dimarts i els dijous compresos entre el 21 i el 30 d’octubre, d’11 a 13 h.

(Programa tot seguit)

SABEM MENJAR? NUTRICIÓ PER A UNA MILLOR QUALITAT DE VIDA
Del 21 al 30 d’octubre de 2003. A les 11 h

Dimarts, 21 d’octubre
“Paper de la nutrició en la salut i els hàbits alimentaris”
Ana Montero Bravo. Universidad San Pablo CEU.

Dijous, 23 d’octubre
“Malalties relacionades amb la nutrició”
Sonia Gómez Martín. Instituto del Frío, CSIC.

Dimarts, 28 d’octubre
“Els aliments funcionals: mites i realitats”
Ascensión Marcos. Instituto del Frío, CSIC.

Dijous, 30 d’octubre
“Nutrició i sistema immune”
Ascensión Marcos. Instituto del Frío, CSIC.

Cicle de conferències: Sabem menjar? Nutrició per a una millor qualitat de vida
Dates: Del dimarts 21 al dijous 30 d’octubre de 2003. 11 h
Lloc: Auditori de CosmoCaixa. Pintor Velázquez s/n. 28100 Alcobendas. Madrid
Preu de la inscripció: 18 euros
Més informació i inscripcions: Tel.: 91 484 52 59

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades