Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Escriptura i cultura a l'antic Egipte

Barcelona, 28 Octubre 2003

Conferència a càrrec d’Antonio Loprieno, catedràtic d’Egiptologia de la Universitat de Basilea (Suïssa), especialitzat en història de la llengua i de la literatura egípcies antigues.

L’escriptura jeroglífica és el sistema gràfic fonamental de la llengua egípcia antiga. L’expressió “escriptura jeroglífica” s’utilitza des de l’època grecoromana i és el corresponent grec del terme egipci meduu-necher que, literalment, vol dir “paraules de déu”. Bàsicament, els jeroglífics egipcis eren una escriptura monumental que tenia com a suports principals la pedra i la fusta presents a l’arquitectura, les tombes, els sarcòfags…

Per als usos cursius (escriptura no monumental), el sistema jeroglífic va desenvolupar un parell de varietats “manuals”. El primer va ser l'”hieràtic”, el qual s’escrivia amb estilet i tinta sobre papir. Ja a la darrera etapa de la història faraònica, va sorgir una segona varietat “manual”, el “demòtic”, el qual va ser emprat tant per a usos cursius com de caire monumental.

Conferència: Escriptura i cultura a l’antic Egipte
LLoc: Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa”
Seu provisional. Passeig de Sant Joan, 108. Barcelona
Dia: Dimarts 28 d’octubre de 2003
Hora: 19.00
Entrada gratuïta. Aforament limitat

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades