Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Enginyeria genètica, clonació i futur biològic de la humanitat

Madrid, 29 Octubre 2003

La proesa que ha representat desxifrar el genoma humà i altres avenços de la genètica han dut a profetitzar un món millor, el primer pas del qual consistiria a corregir els defectes genètics que són responsables de moltes malalties. El projecte de produir una humanitat dotada amb atributs tan desitjables com ara una intel·ligència superior, una vida més llarga, una capacitat atlètica més gran… se situaria només uns passos més enllà. Francisco J. Ayala, professor de Ciències Biològiques a la Universitat d’Irvine (Califòrnia, EUA), assessor científic dels presidents George W. Bush i Bill Clinton i membre de l’Acadèmia Nacional de les Ciències dels Estats Units analitza el dimecres 29 d’octubre a CosmoCaixa, el museu de la ciència de la Fundació ”la Caixa” a Alcobendas, l’horitzó que ofereix l’enginyeria genètica en el futur biològic de la humanitat.

Cada genoma humà és diferent de tots els altres. Com a mitjana, un genoma, que consta de tres mil milions de lletres, difereix d’un altre en una de cada mil lletres de l’ADN, és a dir, en uns tres milions de caràcters. En aquestes diferències radica la nostra individualitat i n’hi ha algunes que són la causa de malalties hereditàries com ara l’hemofília o l’anèmia falciforme. Actualment, es proposen quatre tècniques per millorar la constitució genètica de la humanitat. La utilització d’aquestes posa de relleu alguns problemes espinosos de caire legal, sociopolític, ètic i religiós.

Francisco J. Ayala ha centrat les seves investigacions científiques en la genètica de poblacions i en l’evolució biològica, la qual cosa inclou l’origen de les espècies, la diversitat genètica dels organismes i el rellotge molecular de l’evolució humana. Ha presidit l’American Association for the Advancement of Science, és autor de 19 llibres i de més de 800 articles i és doctor honoris causa per les universitats d’Atenes (Grècia), Bolonya (Itàlia), Vladivostok (Rússia) i Complutense de Madrid (Espanya), entre d’altres.

Les Tardes del Museu: Enginyeria genètica, clonació i futur biològic de la humanitat
Francisco J. Ayala
Departament de Ciències Biològiques. Universitat d’Irvine, Califòrnia
Data: dimecres, 29 d’octubre de 2003; 19.30 h
Lloc: CosmoCaixa. Pintor Velázquez, s/n. 28100 Alcobendas. Madrid
Tel. d’informació: 91 484 52 00

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades