Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Els models climàtics: Què ens depara el clima del pròxim segle?

Barcelona, 4 Novembre 2003

Conferència a càrrec d’Axel Timmermann, cap del Centennial and Millenial Climate Variability, grup d’investigació de l’Institute for Marine Research a la Universitat de Kiel (Alemanya).

El Cicle Anual Equatorial i El Niño són els dos cicles més importants a l’Oceà Pacífic, però no s’ha estudiat, amb prou atenció, la resposta d’aquests cicles al canvi climàtic d’origen antropogènic. A aquesta conferència, Axel Timmermann presentarà els resultats obtinguts a partir d’un model de canvi climàtic que incorpora una gran concentració de gasos d’efecte hivernacle. D’aquesta forma, el que s’obté és una forta intensificació de tots dos cicles. Si a tot això, s’hi afegeixen les dades obtingudes per l’estudi de la variabilitat climàtica durant l’últim període glacial, i de l’holocè mitjà, es poden obtenir estimacions fiables sobre els futurs canvis de la climatologia.

El grup d’investigació dirigit per Axel Timmermann, el Centennial and Millenial Climate Variability, s’encarrega de valorar les variacions climàtiques en escales de temps de 100 a 10.000 anys. El seu objectiu és el de simular i comprendre les transicions climàtiques d’escala mil·lenària, ocorregudes durant l’última època glacial, fa més de 12.000 anys. L’estudi dels ràpids escalfaments, les fases lentes de refredament i els viratges bruscos cap a condicions climàtiques glacials són algunes de les reaccions que tenen en compte. Les variacions climàtiques passades poden contenir les claus per desxifrar el trencaclosques dels futurs canvis climàtics.

Conferència: Els models climàtics: Què ens depara el clima del pròxim segle?
LLoc: Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa”
Seu provisional. Passeig de Sant Joan, 108. Barcelona
Dia: Dimarts 4 de novembre de 2003
Hora: 19.00
Entrada gratuïta. Aforament limitat
Servei d’informació de la Fundació ”la Caixa”: Tel. 902 22 30 40

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades