Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Nutrició, sistema immune i al·lèrgies alimentàries

Madrid, 25 Novembre 2003

El sistema immune, un complex format per anticossos, fagòcits i diversos tipus de cèl·lules T, ens protegeix de les infeccions, del càncer, de les malalties autoimmunes i de l’al·lèrgia. Si algun dels seus components falta o està debilitat per causes genètiques, dietètiques o per altres factors relacionats amb l’estil de vida, l’organisme es fa més vulnerable a les malalties. En els últims anys, a més, l’obesitat ha comportat una càrrega addicional per al bon funcionament del sistema immune. El doctor Ranjit Kumar Chandra, president de la Universitat Internacional de Ciències de la Salut, analitza el proper dimarts 25 de novembre a CosmoCaixa, el museu de la ciència de la Fundació ”la Caixa” a Alcobendas (Madrid), la importància que té la nutrició en la prevenció de les malalties.

Alguns nutrients com ara les proteïnes, els greixos, les vitamines A, C, D, E o el complex B, la glutamina, el zinc, el ferro i el seleni tenen una influència crucial en el bon funcionament del sistema immune. La deficiència d’algun d’aquests nutrients desemboca en una reducció de la immunitat, en un augment de les infeccions i en altres problemes de salut a llarg termini.

El doctor Ranjit Kumar Chandra (Delhi, Índia) investiga des de fa més de 30 anys la relació entre la immunologia i els dèficits nutricionals. És pediatra de formació i autor de diversos llibres, ha estat director del Centre d’Immunologia i Nutrició de l’Organització Mundial de la Salut i actualment és president de la Universitat Internacional de Ciències de la Salut (Suïssa).

Les Tardes del Museu: Nutrició, sistema immune i al·lèrgies alimentàries
Ranjit Kumar Chandra
President de la Universitat Internacional de Ciències de la Salut, Suïssa.
Data: dimarts, 25 de novembre de 2003; 19.30 hores
Lloc: CosmoCaixa. Pintor Velázquez, s/n. 28100 Alcobendas. Madrid.
Tel. d’informació: 91 484 52 00

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades