Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Nadal al Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa”

Barcelona, 19 Desembre 2003

Assistir a l’espectacle Naishma, el viatge d’una estrella, participar en la gimcana per descobrir algunes peces de l’exposició Restes i rastres dels nostres astres i ancestres, “dutxar-se” amb electrons o conèixer perquè hi ha dia i nit són algunes de les activitats, adreçades al públic familiar, en les quals podran participar aquest Nadal els visitants del Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa”.

Representació teatral i musical: Naishma, el viatge d’una estrella

L’obra, a càrrec del grup TàBaTa Teatre, explica com el desig d’en Liam, que es desperta a les fosques i no veu el Sol, provoca el naixement de l’estrella Naishma. Aquesta iniciarà un viatge per trobar-se amb el nen que la crida. Com que no sap on anar, es perdrà per tot el sistema solar fins arribar a la seva destinació: el planeta Terra. En aquest camí, Naishma es trobarà amb alguns amics que l’ajudaran en el seu viatge, i amb d’altres personatges que li voldran fer difícil el recorregut. Coneixerà a Plutó i al seu germà Caront, que voldrà despistar-la; al planeta Neptú, que li donarà pistes sobre el seu viatge; i al tità Urà, tan gran que no el podrà veure sencer. A més, Naishma patinarà pels anells de Saturn; passarà por amb l’ull de Júpiter; ballarà un rock amb l’asteroide Roc; coneixerà als marcians a Mart; i a la bonica Venus… Aquest viatge a través del sistema solar estarà ple de colors, de música i d’aventures.

Gimcana: 11 històries per descobrir

Aquesta activitat està estructurada en dues parts molt diferents: la visita guiada d’algunes peces de l’exposició i la descoberta personal dels nens. A la primera part, l’observació i la dinàmica de preguntes-respostes seran els mitjans per deduir i poder interpretar les diferents històries que amaguen les peces exposades a la mostra Restes i rastres dels nostres astres i ancestres. A la descoberta personal, els nens, ajudats per les seves famílies, utilitzaran trencaclosques, fitxes i d’altres recursos per interpretar altres peces que restaran per descobrir i, al mateix temps, formularan hipòtesis per explicar la seva història.

Tallers

El públic familiar que vulgui realitzar un viatge a través de les constel·lacions i dels planetes del sistema solar podrà participar en les sessions nadalenques del Planetari Bombolla. Aquesta activitat pretén despertar l’interès per l’observació del cel amb l’objectiu de reconèixer planetes i constel·lacions. Els més petits podran entendre perquè existeixen el dia i la nit, els mesos, els anys i, fins i tot, les estacions.

El taller d’electroestàtica permet una exploració de diferents fenòmens relacionats amb l’existència i el comportament de les descàrregues elèctriques, mostra com funcionen els parallamps, reflecteix l’existència dels camps elèctrics… Al mateix temps, els visitants podran gaudir dels efectes que les càrregues elèctriques poden provocar: “dutxar-se” amb electrons, encendre fluorescents sense endoll…

NADAL 2003 a la seu provisional del Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa”
Data: Del 20 de desembre de 2003 al 5 de gener de 2004, i el cap de setmana del 10 i 11 de gener de 2004
LLoc: Passeig de Sant Joan, 108. Barcelona
Horaris: de dilluns a dissabte, de 10.30 h a 19.30 h
Diumenges, de 10.30 h a 14.30 h
Tancat: els festius, Nadal, Sant Esteve, Any Nou i Reis
Els dies 24 i 31 de desembre de 2003 i el 5 de gener de 2004, tancat a la tarda

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades