Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

La campanya solidària +PAxÀFRICA supera els dos milions de pans virtuals donats

Barcelona, 29 Desembre 2003

La Fundació ”la Caixa” ha finalitzat la campanya +PAxÀFRICA amb un total de 2.066.667 pans virtuals donats a través de la seva web Canal Solidaritat(www.lacaixa.es/solidaritat). Cada vegada que un usuari ha accedit a la pàgina de la campanya ha donat gratuïtament un pa virtual, pel qual la Fundació ”la Caixa” destinarà 0,30 euros a projectes d’acció humanitària i d’emergència, dins de la seva convocatòria d’ajudes a projectes de Cooperació Internacional per al Desenvolupament i del fons d’ajudes d’emergència de 2004. La campanya es va iniciar el passat dia 10 de desembre amb una marató solidària en col·laboració amb la xarxa de xat IRC Hispano i amb els portals Yahoo! Espanya i ”la Caixa”, i en només sis dies es va aconseguir superar la xifra de dos milions de pans virtuals donats. Aquesta iniciativa, que té com a objectiu sensibilitzar sobre la situació de la població del continent africà, continua en marxa amb l’activitat interactiva “El repte del pa a l’Àfrica”, que proposa un viatge virtual per diferents països africans i projectes en els que col·labora la Fundació ”la Caixa”, amb la finalitat de trobar els recursos necessaris per a elaborar pa i organitzar una fleca que contribueixi al desenvolupament d’una comunitat rural.

Ajudar a pal·liar la situació de crisi a l’Àfrica
Milions de persones a l’Àfrica estan a les portes de la pitjor situació de fam de les darreres dècades. Segons el Programa Mundial d’Aliments de les Nacions Unides, 38 milions d’africans viuen sota l’amenaça de la fam. Diversos factors han portat a aquesta crisi humanitària: sequera, impacte del VIH/SIDA, conflictes o polítiques econòmiques inadequades, entre altres causes. Per a contribuir a pal·liar aquesta situació, la Fundació ”la Caixa”, a través del seu Programa de Cooperació Internacional, col·labora amb projectes d’organitzacions que actuen directament sobre el terreny per a afrontar aquesta crisi i organitza activitats de sensibilització, com la taula rodona “Crisi alimentària a l’Àfrica”, les jornades sobre iniciatives sociopolítiques i socioeconòmiques de desenvolupament en el continent africà o la jornada “Sida a l’Àfrica”, realitzades durant l’any 2003.

En el marc d’aquesta línia d’actuació, la Fundació ”la Caixa” ha organitzat la campanya +PAxÀFRICA, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la situació de la població africana i informar i difondre els projectes solidaris en aquest continent en els que col·labora amb Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament (ONGD).

Marató solidària: dos milions de pans en sis dies
Per cada accés a la pàgina web de la campanya solidària +PAxÀFRICA, valorat simbòlicament amb un pa virtual donat per l’usuari, la Fundació ”la Caixa” destinarà 0,30 euros a projectes d’acció humanitària i d’emergència. Aquests projectes formaran part dels que es seleccionen a la VIII Convocatòria d’Ajudes a Projectes de Cooperació Internacional per al Desenvolupament i de les ajudes que s’atorguen a través del fons d’emergència de la Fundació ”la Caixa” durant l’any 2004. La VIII Convocatòria s’obrirà el 19 de gener de 2004 i s’adreça a ONGD amb seu a Espanya.

La campanya +PAxÀFRICA va començar el dia 10 de desembre amb una marató solidària en col·laboració amb la xarxa de xat IRC Hispano (www.irc-hispano.org) -que va proposar als seus usuaris una marató de 120 hores de solidaritat- i dels portals Yahoo! España (www.yahoo.es) i ”la Caixa” (www.lacaixa.es), que en només sis dies van aconseguir que, en conjunt, els seus usuaris donessin gratuïtament un total de 2.066.667 pans virtuals, quantitat amb la que va finalitzar la campanya. IRC Hispano es xarxa de xat en espanyol més gran del món amb quatre milions d’usuaris. Tant el portal Yahoo! España com el portal de ”la Caixa” son líders en serveis a internet i de banca on-line, respectivament.

Sensibilització on-line: “El repte del pa a l’Àfrica”
Per a sensibilitzar a través d’internet sobre la situació de la població a l’Àfrica, la Fundació ”la Caixa” ha creat l’activitat interactiva “+PAxÀFRICA. El repte del pa a l’Àfrica”, conduïda per un narrador d’històries que proposa a l’usuari un viatge per diferents països africans, en els que ha de cercar els recursos necessaris per a elaborar pa i organitzar una fleca, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament d’una comunitat rural. A través d’aquest taller virtual -al que s’accedeix des del Canal Solidaritat- i de manera interactiva, l’usuari percep la dificultat de l’accés als recursos bàsics en el món en desenvolupament, amb l’exemple real de les estratègies que, per a pal·liar aquesta situació, segueixen els projectes de cooperació internacional en els que col·labora la Fundació ”la Caixa”.

Per a contribuir a la difusió de +PAxÀFRICA, des del Canal Solidaritat l’usuari pot enviar postals a través de correu electrònic per a recomanar la campanya. D’altra banda, els usuaris interessats en rebre informació periòdica sobre projectes, activitats, convocatòries d’ajudes i campanyes solidàries, a través d’un senzill formulari de registre que es troba en aquesta web, poden apuntar-se al Club dels Solidaris, la comunitat virtual solidària de la Fundació ”la Caixa”. El club edita el seu propi butlletí, InfoSolidari, que els socis reben cada dos mesos a la seva bústia de correu electrònic i que recull totes les novetats sobre les iniciatives que la Fundació ”la Caixa” impulsa en l’àmbit de la solidaritat.

Canal Solidaritat
El Canal Solidaritat (www.lacaixa.es/solidaritat) és l’espai que la Fundació ”la Caixa” destina a promoure actituds solidaries entre els usuaris d’internet, recollint les iniciatives que impulsa la Fundació y ”la Caixa” en aquest àmbit.

Els continguts d’aquest espai estan centrats en el seguiment dels projectes de cooperació internacional, emergència i iniciatives socials en els que la Fundació ”la Caixa” col·labora amb ONGD i entitats sense ànim de lucre a través de les seves convocatòries socials. Aquest seguiment es tradueix en la publicació periòdica d’informació actualitzada, imatges i vídeos sobre aquests projectes. Des del Canal Solidaritat també es pot accedir a informació i a les bases de la convocatòria.

D’altre banda, el Canal Solidaritat posa a disposició dels seus usuaris eines de solidaritat on-line, que permeten des de canalitzar donatius a projectes d’ONG i d’emergència fins a enviar una postal solidària a través del correu electrònic, amb la finalitat de contribuir a sensibilitzar i difondre els projectes d’ONGD que es beneficien de les convocatòries d’ajudes de la Fundació ”la Caixa”.

L’espai de comunitat virtual del Club dels Solidaris completa els recursos que ofereix actualment el Canal Solidaritat als seus usuaris interessats en participar i rebre informació sobre campanyes, projectes, convocatòries i activitats de sensibilització relacionades amb l’àmbit de la solidaritat que promou la Fundació ”la Caixa” a través dels seus programes socials.

Notícies relacionades