Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

La Fundació ”la Caixa” convoca noves ajudes per a la investigació Biomèdica a Espanya

Barcelona, 15 Gener 2004

La Fundació ”la Caixa”, en el marc dels seus programes socials i assistencials, posa en marxa una nova convocatòria d’ajudes a la investigació biomèdica en neurociències i oncologia oberta a equips d’investigació que pertanyin a institucions sanitàries o universitàries, a organismes públics o a altres centres d’investigació d’Espanya sense ànim de lucre. Des del 1997, la Fundació ”la Caixa” ha concedit ajudes a 67 projectes d’investigació sobre l’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives i a 14 sobre oncologia.

En la selecció dels projectes de neurociències es prioritzaran els treballs d’investigació bàsica, clínica i epidemiològica en malalties neurodegeneratives com ara l’Alzheimer, el Parkinson, l’esclerosi múltiple i d’altres.
A l’apartat d’oncologia tindran prioritat els estudis d’investigació bàsica i clínica que, mitjançant la genòmica, la proteòmica i la bioinformàtica, puguin contribuir a la prevenció, el diagnòstic i la terapèutica de les malalties neoplàstiques.

Des de l’inici d’aquestes ajudes, el 1997 per a la investigació en malalties neurodegeneratives i el 2002 per a oncologia, la Fundació ha seleccionat un total de 81 projectes d’investigació a tot Espanya als quals ha destinat ajudes per valor de 7,2 milions d’euros. Entre ells es troben els vint projectes seleccionats en la convocatòria del 2003, dotze dels quals investigaran a l’àrea de la neurodegeneració i vuit en l’àmbit de l’oncologia.

Les bases de la convocatòria
A l’igual que les anteriors edicions, la convocatòria del 2004 va dirigida a institucions sanitàries o universitàries, organismes públics d’investigació i centres d’investigació espanyols sense ànim de lucre. El termini de presentació de les sol·licituds començarà el pròxim 19 de gener i finalitzarà el 19 de febrer.
Les sol·licituds per participar en aquesta convocatòria s’han de presentar per duplicat, i s’han de fer servir els impresos que facilita la Fundació ”la Caixa” i que es troben també en la pàgina web www.fundacio.lacaixa.es

L’atenció social dels malalts i les seves famílies
La Fundació ”la Caixa”, a més de la investigació biomèdica en malalties neurodegeneratives i oncologia, desenvolupa dos programes dedicats a l’atenció social a aquests malalts i les seves famílies.

Els dos programes: “Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives” i “Societat i càncer” tenen com a objectiu informar sobre la dimensió d’aquestes malalties i millorar en la mesura del possible les condicions de vida de les persones afectades.

La Fundació ”la Caixa” ha establert convenis de col·laboració amb nombroses entitats públiques i privades que treballen per millorar la qualitat de vida dels afectats pel càncer, l’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives com ara el Parkison o l’esclerosi múltiple. Aquestes accions es complementen amb sessions i tallers dirigits als familiars que atenen al malalt, com tècniques de relaxació, nutrició, gimnàstica passiva o consells sobre com atendre al malalt en fases avançades.

La Fundació ”la Caixa” també desenvolupa un ampli programa d’activitats informatives sobre els diferents aspectes de la malaltia. Així mateix, en el seu programa dedicat a l’Alzheimer, ha editat materials didàctics i lúdics per sensibilitzar als joves que viuen de prop la problemàtica de la malaltia, amb l’objectiu d’ajudar-los a comprendre la situació del malalt.

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades