Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

La Fundació ”la Caixa” llança la I Convocatòria d'Ajuda a Projectes Sòcioassistencials en Malalties Neurodegeneratives 2004

Barcelona, 4 Febrer 2004

La Fundació ”la Caixa” convoca per primera vegada Ajudes a Projectes Sòcioassistencials en Malalties Neurodegeneratives. Una nova convocatòria que segueix la línia d’actuació que la Fundació ve desenvolupant des del 1996 amb el seu Programa Alzheimer i Malalties Neurodegeneratives, la finalitat del qual és millorar la qualitat de vida dels afectats i els seus familiars i informar sobre la dimensió de la malaltia.

Al llarg d’aquests vuit anys, la contribució de la Fundació per impulsar iniciatives que millorin la qualitat de vida d’aquestes persones es materialitza en 446 convenis de col·laboració signats amb diferents associacions de tot Espanya. L’any 2003, les ajudes de la Fundació a aquest programa van ascendir a 3.703.000 d’euros.

Bases de la Convocatòria

Dirigida a entitats sense ànim de lucre, confederacions, federacions i associacions d’afectats per l’Alzheimer, el Parkinson, l’ELA i l’Esclerosi Múltiple radicades a Espanya, aquesta nova convocatòria de la Fundació ”la Caixa” sorgeix per recolzar la creixent professionalització i especialització dels serveis prestats per associacions i entitats espanyoles que treballen amb aquests malalts.

La formació de cuidadors i professionals; la millora de la qualitat de vida de l’afectat prioritzant accions comunitàries i associatives; l’experimentació de noves estratègies terapèutiques i la creació de serveis d’atenció assistencial i social figuren entre les característiques que han de complir els projectes presentats.
Entre els seus objectius figuren impulsar la col·laboració entre professionals i familiars, formar als cuidadors i, en general, ajudar a la integració social dels afectats per aquestes patologies.

L’aportació econòmica de la Fundació ”la Caixa” per a cada projecte podrà cobrir fins al 60% del cost total del mateix, sent la quantitat màxima concedida de 60.000 euros.

El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el 27 de febrer del 2004.

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades