Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Un espectacle matemàtic

Madrid, 23 Març 2004

Un programa sobre matemàtiques és, des de fa catorze anys, una de les estrelles de la programació televisiva japonesa. Jin Akiyama, professor de la Universitat de Tòquio i director de l’Institut de Recerca per al Desenvolupament Educacional del Japó, dirigeix des del 1991 un programa de televisió que aprofundeix en la bellesa i les aplicacions de les matemàtiques, a la cadena Japan Broadcast Association (NHK). L’èxit del programa ha convertit aquest prestigiós investigador en un autèntic fenomen mediàtic i el seu model d’ensenyament ha portat els joves japonesos a ser considerats els més preparats del món en el coneixement d’aquesta matèria.

Tot i que des de sempre les matemàtiques han estat lligades al desenvolupament de la ciència i la tecnologia, des de la segona meitat del segle XX han multiplicat la seva importància com a element central en les nostres vides. Actualment tothom admet, per exemple, la influència transcendental d’aquesta disciplina en la revolució informàtica. Tanmateix, és molt més complex prendre consciència del fet que les matemàtiques també són al darrere d’una gran quantitat d’objectes i processos de la vida de cada dia que, de manera equivocada, considerem allunyats de la seva influència.

Jin Akiyama, professor de la Universitat de Tòquio i director de l’Institut de Recerca per al Desenvolupament Educacional del Japó, és assessor de l’exposició de la UNESCO Mathematical Art, que s’exposarà al llarg del 2004 a diferents països del món amb l’objectiu de promoure l’interès per les matemàtiques. Akiyama és doctor en Ciències per la Universitat de Tòquio, ha estat professor a la Universitat de Michigan (EUA), edita la revista Graphs and combinatorics i ha escrit, entre altres llibres, Mètodes no reglats d’ensenyar matemàtiques reglades i L’ensenyament de les matemàtiques i les seves aplicacions.

Les Tardes del Museu: “Un espectacle matemàtic”
Jin Akiyama. Universitat de Tòquio.
Data: dimarts, 24 de març de 2004; 19.30 h
Lloc: CosmoCaixa. Pintor Velázquez, s/n. 28100 Alcobendas. Madrid.
Tel. d’informació: 91 484 52 00

www.fundacion.lacaixa.es

Notícies relacionades