Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Jornades: Desenvolupament a Àsia: reptes pel segle XXI

Barcelona, 7 Juny 2004

Més de 3.500 milions de persones resideixen en un gran mosaic de 34 països que formen el continent asiàtic. En ell, conviuen països amb un important desenvolupament social i tecnològic, amb grans concentracions de pobresa; les economies més dinàmiques, amb la misèria i l’explotació més extrema; infrastructures faraòniques, amb gravíssims problemes medioambientals; grans ciutats comercials i cosmopolites, amb ambients rurals aïllats i empobrits. I en aquest mapa heterogeni i ple de contrasts creix el continent que tindrà segons totes les previsions un paper fonamental en el segle XXI: Àsia.

Els problemes de població, medioambientals, l’educació, els drets humans, la sida, la pobresa, són alguns dels reptes que té per endavant Àsia en els propers anys i que es tractaran durant les jornades “Desenvolupament a Àsia: Reptes pel segle XXI”, organitzades per la Fundació ”la Caixa” i Casa Àsia els dies 9 i 10 de juny a CaixaForum (Av. Marqués de Comillas, 6-8, Barcelona).

Aquestes jornades estan dedicades a tractar diferents aspectes claus del desenvolupament d’Àsia tant en conferencies, com en tallers. Entre les conferencies, impartides per personalitats de reconegut prestigi com ara Sultan Aziz, director de la divisió Asia-Pacífic del Fons de Població de Nacions Unides, o Zhou Nan-Zhao, Coordinador del Programa d’Innovació Educativa de la UNESCO; s’abordaran els següents temes: població i migracions, educació i drets humans, lluita contra la sida i la bretxa digital, amb una conferència a càrrec d’Iqbal Quadir, professor de Harvard i fundador d’una de les experiències pioneres en oferir oportunitats als més desfavorits: el projecte GrameenPhone.

En forma de tallers es tractarà la microfinanciació, l’educació i la infància, les oportunitats de la dona, el desenvolupament rural, els refugiats i el medioambient. Per aquest últim tema, les jornades contaran amb la presència de Dai Quing la periodista i ecologista xinesa que més i millor ha reflexionat sobre un dels projectes més controvertits de la regió, la Presa de las Tres Gorges en Xina, l’obra d’ingenieria més important que mai ha projectat la humanitat.

El programa de Cooperació Internacional de la Fundació ”la Caixa”

Des de l’any 1997, la Fundació ”la Caixa” desenvolupa el seu programa de Cooperació Internacional amb l’objectiu de contribuir a la eradicació de la pobresa als països més desfavorits. La Fundació ”la Caixa” va destinar als projectes de cooperació internacional 2.482.357 euros el 2003 i des que va iniciar el Programa de Cooperació Internacional en 1997, ha concedit 11.562.357 euros (més de 1.910 milions de pessetes) a 179 projectes en Amèrica Llatina, Àsia, Àfrica i Oceania, impulsades per ONGD espanyoles i executades per socis locals.

El Programa de Cooperació Internacional de la Fundació ”la Caixa” també dóna recolzament a la tasca dels diferents agents de cooperació per al desenvolupament a través de l’organització de cursos, cicles de conferencies i fòrums de debat, que contribueixen a millorar la qualitat de la seva feina i la relació entre totes les parts implicades. També s’organitzen activitats de sensibilització de l’opinió pública respecte a la realitat de les poblacions més vulnerables.

Jornades: Desenvolupament a Àsia: reptes pel segle XXI
Data: 9 i 10 de juny
Lloc: CaixaForum. Avda. Marquès de Comillas, 6/8
Barcelona.
Informació: Servei d’Informació de la Fundación ”la Caixa”: Tlf. 902223040

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades