Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

La Fundació ”la Caixa” inaugurarà el Nou Museu de la Ciència el 23 de setembre de 2004

Barcelona, 13 Juliol 2004

Després de passar un any a la seu provisional del Passeig de Sant Joan de Barcelona, mentre finalitzaven les obres del Nou Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa”, ha arribat el moment de la inauguració. El proper 23 de setembre, el Nou Museu de la Ciència obrirà les seves portes amb diferents actes d’inauguració en els que tothom hi podrà participar. El Nou Museu de la Ciència té com objectiu estimular l’interès pel coneixement científic i convertir-se en un fòrum de reflexió i debat sobre els esdeveniments científics més rellevants. Aquest centre ampliarà la seva anterior oferta científica convertint-se en un nou espai per a tot tipus de públic, amb variades propostes de divulgació científica on el visitant podrà gaudir d’exposicions, tallers, conferències, cursos i debats.

La sala d’exposicions permanent fa un recorregut per la història de la matèria, des del seu origen fins a l’actualitat. L’exposició es dividirà en quatre àmbits: matèria inerta, matèria viva, matèria intel·ligent i matèria civilitzada. La matèria inerta explica la creació de l’univers ara fa 13.700 milions d’anys fins a l’aparició de la vida. La matèria viva mostra des dels organismes unicel·lulars fins als primers ecosistemes, les seves adaptacions i evolucions; la matèria intel·ligent recull diversos elements dedicats a la neurona, la seva evolució i l’aparició del cervell desenvolupat; i la matèria civilitzada mostra la llarga aventura cap a la humanitat, des del primer homínid que es va posar de peu fins a la capacitat per inventar nous materials. El Mur Geològic i el Bosc Inundat seran dos dels espais emblemàtics del nou museu. En el primer d’ells es pot interpretar la geologia del món, mentre que el segon és el primer bosc inundat amazònic instal·lat a un museu de la ciència. L’exposició Iguanos. Sis dinosaures visiten Barcelona, procedents de l’Institut Royal des Sciences Naturelles de Brusel.les, un dels grups més importants del món pel que fa a nombre d’individus i al seu estat de conservació, i La línia roja. Com fer fusta sense malmetre el bosc són les dues exposicions temporals que iniciaran la temporada.

El visitant també trobarà una àmplia oferta d’activitats pensades per a tots els públics. És el cas de les jornades, cursos, conferències i sessions de Planetari, a més d’un seguit de tallers i espais destinats a acostar la ciència als més petits, com són el Clik, el Flash o el Planetari Bombolla. Viure la ciència des del carrer també serà possible a la Plaça de la Ciència, un espai públic de 6.000 m2 que permetrà participar directament en el procés científic i veure part de les instal·lacions.

El Nou Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa”, situat al peu de la muntanya de Collserola (Barcelona), al mateix lloc on hi havia l’antic Museu, es localitza entre els carrers Teodor Roviralta, Císter, Quatre Camins i Ronda de Dalt. Les seves dues vies d’accés seran per la Ronda de Dalt i pel carrer Quatre Camins.

www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades