Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

La Fundació ”la Caixa” obre la Convocatòria d'Ajuts a Projectes Mediambientals

Barcelona, 30 Novembre 2004

Protegir la biodiversitat, conservar els espais naturals, difondre el respecte pel medi ambient i fomentar la sostenibilitat dels recursos naturals són els objectius de la convocatòria de 2004 de la Fundació ”la Caixa” dedicada al medi ambient. Aquesta edició comprèn dos apartats: el destinat a projectes de Conservació, divulgació i sostenibilitat ambientals i el que inclou iniciatives de Prevenció i gestió de residus. En aquesta convocatòria poden participar entitats sense afany de lucre. Els projectes podran presentar-se des de l’1 de desembre de 2004 al 25 de febrer de 2005 al Departament de Col.laboracions Institucionals de la Fundació ”la Caixa”.

La protecció de la naturalesa, la sensibilització social cap al respecte per l’entorn natural i la difusió dels valors mediambientals són alguns dels objectius dels programes de ciència i medi ambient de la Fundació ”la Caixa”. És per això que la Fundació va posar en marxa l’any 2002 aquests ajuts anuals per tal de col·laborar amb entitats sense afany de lucre compromeses amb la millora de la qualitat de vida a través de la conservació i la protecció de l’entorn. Ja són 74 els projectes de tot Espanya que s’han portat a terme gràcies a aquests ajuts als quals s’hi ha destinat 2.622.400 euros.

Apartats de la Convocatòria 2004 d’Ajuts a Projectes Mediambientals

Enguany, la convocatòria de medi ambient comprèn dos apartats. Un de genèric, centrat en projectes de conservació, divulgació i sostenibilitat ambiental; i l’altre, més específic, dedicat a projectes en el camp dels residus.

La protecció d’espècies amenaçades, la conservació d’espais naturals, els centres d’interpretació de la natura i les mesures d’estalvi de recursos són alguns dels models d’actuació recollits en el primer dels apartats. La separació i minimització de residus, la recollida selectiva i tractament, el reciclatge, la recuperació i la reutilització formen part del nou apartat dedicat al camp dels residus que s’ha creat específicament per a l’edició de 2004.

Podran presentar projectes en aquesta convocatòria les entitats no lucratives dedicades al medi ambient, el desenvolupament local i l’economia social. En l’apartat sobre residus a més podran concursar administracions locals i institucions de serveis públics. Les entitats hi poden participar individualment o agrupades en projectes comuns. Aquestes podran comptar amb l’ajut o el finançament de qualsevol de les administracions públiques i de la Unió Europea. Els projectes presentats podran tenir una durada màxima de tres anys. La Fundació ”la Caixa” dotarà fins a 100.000 euros o un màxim del 50% del pressupost total, de les iniciatives presentades en l’apartat de Conservació, divulgació i sostenibilitat. Mentre que, a les propostes de Prevenció i gestió de residus, la Fundació dotarà fins a 60.000 euros o com a màxim el 75% del seu pressupost total, que no podrà superar-los.

Entre els criteris de selecció de les iniciatives presentades es valorarà especialment la justificació de la necessitat a la qual es pretén donar resposta; la viabilitat social, econòmica i tècnica; la vinculació a les actuacions prioritàries en matèria mediambiental de les administracions públiques i de la UE; la cooperació i agrupació entre els agents implicats en el desenvolupament dels projectes; i el caràcter sostenible de les actuacions proposades.

Els programes científics i mediambientals de la Fundació ”la Caixa”
La Fundació ”la Caixa” dedica una part important del seu pressupost als programes científics i mediambientals. Un dels objectius principals d’aquests programes és difondre el coneixement científic i fomentar el respecte i la millora del medi ambient. En aquest sentit, la Fundació compta amb diverses línies d’actuació. D’una banda, la tasca divulgativa que dia a dia es porta a terme des de CosmoCaixa, el nou Museu de la Ciència de la Fundació ”la Caixa” a Barcelona, i CosmoCaixa a Madrid. De l’altra, les exposicions itinerants per tota la península, que acosten a la societat el coneixement de la naturalesa de forma directa i participativa a través dels mòduls interactius. A més a més, els recursos educatius, com ara les motxilles mediambientals, que tenen per objectiu proporcionar valors i generar actituds a favor del medi ambient entre els més joves.

Convocatòria 2004 d’Ajuts a Projectes Mediambientals
Presentació de les sol.licituds:
Departament de Col.laboracions Institucionals
Convocatòria 2004 d’Ajuts a Projectes Mediambientals
Av. Diagonal, 621
08028 Barcelona

Termini d’admissió: 25 de febrer de 2005
Més informació: www.fundacio.lacaixa.es

Per a més informació:
Irene Roch. Departament de premsa de la Fundació ”la Caixa”
Tel. 93 404 60 27. imroch.fundació@lacaixa.es

Notícies relacionades