Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

La Fundació ”la Caixa” i Telefónica Móviles inicien una campanya de Nadal per ajudar les víctimes de mines antipersona

Barcelona, 24 Desembre 2004

La Fundació ”la Caixa” i Telefónica Móviles España han subscrit un acord de col·laboració per facilitar la recaptació de donatius a través del mòbil per a la campanya a Internet DESACTIVA EL PERILLS. ACTIVA LA VIDA. Els clients de MoviStar podran participar en la campanya enviant un SMS amb el text ACTIVA LA VIDA al 4050. Telefónica Móviles donarà el cost íntegre d’aquest missatge, 0,90 euros, al compte corrent obert per la Fundació ”la Caixa” amb una aportació inicial de 51.000 euros, que es destinaran a projectes d’assistència a víctimes de mines antipersona.

El portal d’Internet Yahoo! també col·labora amb la difusió de la campanya, que tindrà lloc fins al 7 de gener de 2005.

Aquesta iniciativa es duu a terme en el marc de les activitats de sensibilització que el Programa de Cooperació Internacional de la Fundació ”la Caixa” promou respecte de les mines antipersona. Amb el lema DESACTIVA EL PERILL. ACTIVA LA VIDA, l’Obra Social de ”la Caixa” va endegar al juliol un taller interactiu, situat en el Canal Solidaritat www.lacaixa.es/solidaridad, a fi de donar a conèixer l’abast d’aquest problema i fomentar actituds solidàries entre els usuaris d’Internet. Durant els últims 5 mesos, 15.274 persones han visitat aquesta web. L’acord de la Fundació ”la Caixa” amb Telefónica Móviles i Yahoo! afegeix un pas més a aquest esforç.

Fer créixer amb el botó del ratolí els camps d’arròs a Cambodja a fi que els pagesos puguin conrear sense tenir por de les mines, dibuixar una pilota a la pantalla de l’ordinador perquè els nens de Bòsnia-Hercegovina puguin jugar en pau o repassar un somriure per tal que milions de persones recuperin les ganes de somriure a Angola són només unes quantes de les opcions que l’interactiu DESACTIVA EL PERILL. ACTIVA LA VIDA de la Fundació ”la Caixa” proposa per donar a conèixer informació detallada sobre la situació de les mines antipersona arreu del món. «Descobreix per què milions de persones no poden viure amb normalitat» és el títol amb el qual aquesta web convida a conèixer històries personals, xifres i documentació sobre aquest problema.

Es calcula que més de 4.000 milions de persones viuen en països afectats per les mines antipersona. Dels 217 països censats en el món, 82 (més del 40%) estan afectats d’una manera o una altra per la presència de mines terrestres i municions de guerra sense explotar. Les xifres oficials de mines terrestres sembrades arreu del món estimen una quantitat superior als 100 milions d’unitats, però el nombre total en resulta difícil de determinar. L’objectiu de les mines és crear una situació de terror que faci inhabitable una regió determinada i, per això, afecta d’una manera molt directa la població civil.

Mentre que el preu de compra d’una mina és de 3 dòlars i el de la seva col·locació és nul, el pressupost per localitzar i desactivar una sola mina se situa entre els 200 i els 1.000 dòlars. Sensible a aquesta situació, l’Obra Social de la Fundació ”la Caixa” treballa des del seu Programa de Cooperació Internacional per pal·liar l’impacte de les mines antipersona. L’any 2000, va col·laborar a Cambodja amb l’Associació per a la Col·laboració i el Desenvolupament de Cambodja, en un projecte en favor de l’escolarització dels nens i la inserció laboral d’adults discapacitats com a conseqüència de les mines antipersona o la poliomelitis. La iniciativa va beneficiar 200 persones per mitjà de la fabricació de cadires de rodes per als discapacitats. L’any 2003, la Fundació va col·laborar de nou a Cambodja en un projecte de formació laboral per a alumnes mutilats. També el 2003, es va celebrar a CaixaForum Barcelona una jornada d’anàlisi sobre l’estat actual d’aquest problema i s’hi va presentar l’exposició «Vides minades: cinc anys després», del periodista i fotògraf Gervasio Sánchez. En el marc de la seva Convocatòria d’Ajudes a Projectes de Cooperació Internacional 2004, la Fundació va aportar 70.000 euros a un projecte d’acompanyament de víctimes de mines antipersona de Colòmbia.

Amb la campanya de Nadal que es presenta, l’Obra Social de ”la Caixa” vol reiterar el seu compromís amb aquest problema i continuar treballant a través del seu Programa de Cooperació Internacional, iniciat el 1996 per pal·liar la situació dels països més desafavorits del món.

Per la seva banda, Telefónica Móviles continua duent a terme la seva política de responsabilitat corporativa i acció social orientada, entre altres coses, a la integració social dels col·lectius més desafavorits, per la qual cosa col·labora amb organitzacions com la Fundació ”la Caixa”. D’aquesta manera, la companyia reitera el seu compromís amb la societat i aprofita l’elevada penetració de la telefonia mòbil entre la població per impulsar iniciatives que utilitzin aquest servei com a suport en accions de caire social.

El portal d’Internet Yahoo! España, d’altra banda, col·labora amb la difusió d’aquesta campanya.

Compte de ”la Caixa” per fer donatius a la campanya de «Mines Antipersona»:
2100-0900-90-0211339040

Més informació: www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades