Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Reolució de problemes d'optimització amb xarxes de formigues artificials

Barcelona, 23 Febrer 2005

Conferència a càrrec de Marco Dorigo, director de recerca de l’IRIDIA Lab (Institut de Recherches Interdisciplinaires et de Développements en Intelligence Artificielle) de la Université Libre de Bruxelles, Bèlgica. Entre d’altres premis, Dorigo va ser guardonat per la Comissió Europea l’any 2003 amb el Marie Curie Excellence Award. L’any 1996, l’Associació Italiana d’Intel·ligència Artificial va lliurar-li el Premi Italià d’Intel·ligència Artificial.

Les colònies de formigues, com tota comunitat d’insectes socials, són sistemes que, més enllà de la simplicitat de cadascun dels seus individus, presenten una organització social altament estructurada. Les colònies de formigues poden dur a terme tasques complexes que superen les capacitats d’una formiga en solitari. L’estudi del comportament de les colònies de formigues, i de les seves capacitats d’autoorganització, és interessant per als informàtics, ja que proporciona models d’organització social que es poden utilitzar per resoldre problemes difícils d’optimització i de control.

En aquesta conferència Marco Dorigo centrarà l’atenció en una activitat molt determinada de la colònia de formigues: la recerca d’aliments, i explicarà com ha estat possible inspirar-se en aquest comportament de les formigues per dissenyar algoritmes. També es projectaran vídeos que recullen experiments duts a terme amb formigues reals i es presentaran alguns resultats recents, tant teòrics com pràctics, sobre l’optimització d’una colònia de formigues.

Conferència: Resolució de problemes d’optimització amb xarxes de formigues artificials

CosmoCaixa Barcelona
Teodor Roviralta, 47-51

Servei d’informació de la Fundació ”la Caixa”
Tel. 902 22 30 40

Dia: Dimecres, 23 de febrer de 2005
Hora: 19.00

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Més informació: www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades