Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Ses Majestats Els Reis fan el lliurament de les beques de ”la Caixa”

Barcelona, 1 Març 2005

– Un total de 130 universitaris espanyols han estat becats per cursar estudis de postgrau a l’estranger.

– En aquesta convocatòria s’han concedit les primeres beques del nou programa d’estudis de postgrau a Xina, que s’afegeix als tradicionals països de destí: Estats Units, Alemanya, França, Regne Unit i Canadà.

– Des de l’inici del programa s’han becat més de 1.800 estudiants espanyols, la qual cosa ha suposat una inversió acumulada de més de 60 milions d’euros.

Ses Majestats Els Reis d’Espanya han presidit avui el lliurament de beques per cursar estudis de postgrau a l’estranger que anualment concedeix ”la Caixa”. La convocatòria ha reunit els titulats superiors becats, procedents de tots els punts de la geografia espanyola, i els seus familiars.

L’acte ha comptat amb la presència del president de ”la Caixa”, Ricard Fornesa; el director general de ”la Caixa”, Isidre Fainé; el president de la Fundació ”la Caixa”, Josep Vilarasau; i el director de l’Obra Social i director general de la Fundació ”la Caixa”, Josep-Francesc Conrado. Així mateix, a l’acte, hi ha assistit el Comitè de Direcció de l’entitat.

El lliurament de beques ha tingut lloc a la seu central de ”la Caixa”, a Barcelona, i hi han assistit el Conseller en Cap de la Generalitat, Josep Bargalló; la Ministra d’Educació i Ciència, María Jesús San Segundo; el President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach; el Delegat del Govern de Catalunya, Joan Rangel i els representants de les més altes institucions civils i militars de Catalunya.

Una inversió de prop de 5 milions d’euros en el 2004

El nombre de beques concedides per ”la Caixa” ha experimentat una notable evolució, ja que ha passat, de les 30 del 1982, l’any d’inici del programa, a les 130 de la convocatòria corresponent a l’any 2004. Aquesta ampliació és deguda a l’increment paral·lel dels fons destinats per ”la Caixa” i a l’augment de les sol·licituds rebudes, que en l’última convocatòria gairebé han estat d’un miler.

La inversió per a la convocatòria d’aquest any ha pujat fins a prop de 5 milions d’euros. Des de l’inici del programa de beques, l’any 1982, ”la Caixa” ha becat més de 1.800 estudiants espanyols, la qual cosa ha suposat una inversió acumulada de més de 60 milions d’euros.

Nou programa per cursar un MBA a la Xina

En aquesta 23a edició del programa de beques, la Xina s’ha afegit als tradicionals països de destí, gràcies a un conveni de cooperació signat amb Casa Àsia en virtut del qual es convoquen cinc beques per cursar un màster en administració d’empreses en el CEIBS de Xangai (Escola de Negocis del Govern xinès i la Unió Europea).

Actualment, ”la Caixa” compta amb sis programes per a estudis de postgrau a l’estranger: Estats Units, Regne Unit, Alemanya, França, el Canadà i Xina. Al final de l’acte, Sa Majestat El Rei ha fet lliurament dels diplomes als becaris per cursar estudis de postgrau en les més prestigioses universitats dels citats països.

Més informació: www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades