Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social de ”la Caixa” i l'Ajuntament de Sitges signen un conveni per a la construcció d'habitatges de lloguer per a joves i persones grans

Barcelona, 16 Març 2005

El projecte immobiliari de Sitges preveu la construcció de fins a un màxim de 237 habitatges de protecció pública.

Els habitatges es construiran a “Plana Est” i a “Pins Bens” de Sitges.

Els nous habitatges, destinats a persones de 18 a 35 anys, i de més de 65, tindran una superfície mitjana aproximada de 47 m2 i el preu del lloguer mitjà mensual serà aproximadament de 215 €.

Josep F. de Conrado, director general de l’Obra Social i de la Fundació ”la Caixa”, i Jordi Baijet, alcalde de Sitges, han signat avui un conveni de col·laboració per a la promoció i construcció d’habitatges de lloguer per a joves i persones grans al municipi de Sitges, a la comarca barcelonina del Garraf.

Amb aquest conveni ja són 13 les promocions que impulsa l’Obra Social de ”la Caixa” que preveu la construcció, l’establiment i la gestió d’un parc de fins a un màxim de 1.000 habitatges de lloguer assequible en aquesta primera fase. Els nous habitatges de Sitges tindran una superfície aproximada de 47 m2 útils i un preu de lloguer mitjà de 215 € mensuals.

Amb l’impuls d’aquesta promoció d’habitatges de caràcter social es pretén facilitar l’accés a l’habitatge als segments de població que actualment tenen més dificultats per accedir-hi, com ara els joves i les persones grans.

Procediment per a la presentació de sol·licituds

L’Obra Social de ”la Caixa” i l’Ajuntament de Sitges anunciaran, una vegada s’hagi completat el projecte, el procés d’inscripció de sol·licituds, en què es donarà prioritat als empadronats en aquest municipi català. Els sol·licitants que tinguin entre 18 i 35 anys, o més de 65, hauran de complir els requisits de participació estipulats, per exemple, tenir uns ingressos mínims equivalents a dues vegades el salari mínim interprofessional i màxims de 4,5 vegades el salari mínim interprofessional.

L’Ajuntament aposta pels pisos de protecció oficial en règim de lloguer

Amb aquesta primera promoció d’habitatges municipals, l’Ajuntament de Sitges aposta pel règim de lloguer amb opció de compra al cap de deu anys (en el 85% dels pisos) i de vint-i-cinc anys (en el 15% dels pisos) per donar més estabilitat als col·lectius beneficiaris d’aquestes habitatges: els joves de fins a 35 anys i la gent gran. Amb aquesta mesura es pretén donar solució a la problemàtica social que comporta per als joves i per a la gent gran l’accés a un habitatge a la vila. A més a més, l’Ajuntament també podrà optar a la compra d’algun d’aquests pisos per resoldre necessitats socials.

Aquesta primera actuació de pisos de protecció municipal inclou un total de 237 habitatges, distribuïts en dues fases: la primera, de 113, a la Plana Est, i la segona, de 124, en l’emplaçament actual del camp de la Blanca Subur a Pins Bens, la qual serà efectiva un cop s’hagi realitzat la nova zona esportiva.

La creació de pisos de promoció municipal és un dels objectius prioritaris de l’equip de govern i, per aquest motiu, en el planejament del POUM aprovat inicialment s’han reservat diverses partides de terreny per al desenvolupament de futures promocions.

L’Obra Social de ”la Caixa” construirà 1.000 habitatges en tres anys

A més de Sitges, l’Obra Social promourà a Catalunya habitatges a: Barcelona (als barris de Bon Pastor i Poblenou), Cornellà de Llobregat, El Vendrell, Tordera, Mollet del Vallès, Palau Solità – Plegamans, Sentmenat, Vic i Vilanova i la Geltrú; i en altres localitats del territori espanyol. La iniciativa per a la construcció d’habitatges a Sitges és un dels nous programes de l’Obra Social de ”la Caixa”. L’objectiu d’aquest programa és donar resposta al dèficit d’habitatges i atendre les necessitats que en tenen els col·lectius de joves i de persones de més de 65 anys.

Aquest any, ”la Caixa” dedica a la seva Obra Social 255 milions d’euros per desenvolupar programes que atenguin les necessitats de la societat. El Pla Estratègic de ”la Caixa” 2004-2006 preveu incrementar l’activitat en els àmbits social, assistencial i de protecció del medi ambient, tot ampliant el nombre de col·lectius que se’n beneficien. L’atenció a la violència domèstica, la promoció dels microcrèdits i el suport al voluntariat són alguns dels nous programes de l’Obra Social de ”la Caixa”

Més informació: www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades