Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social de ”la Caixa” i l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans firmen un conveni per a la construcció d'habitatges de lloguer per a joves

Barcelona, 28 Abril 2005

El projecte immobiliari de Palau-solità i Plegamans preveu la construcció de 30 habitatges de protecció pública.

Els habitatges formaran part del pla parcial “Illa d’en Pla”.

Els nous habitatges, destinats a persones d’entre 18 i 35 anys, tindran una superfície mitjana aproximada de 49 m2 i un preu mitjà de lloguer mensual d’uns 150 €.

Josep F. de Conrado, director general de l’Obra Social i de la Fundació ”la Caixa”, i Teresa Padrós, alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, han firmat avui un conveni de col·laboració per a la promoció i construcció d’habitatges de lloguer per a joves al municipi de Palau-solità i Plegamans.

Amb aquest conveni ja són 13 les promocions impulsades per l’Obra Social de ”la Caixa” que, en una primera fase, preveu la construcció, l’establiment i la gestió d’un parc de fins a un màxim de 1.000 habitatges de lloguer assequible. Els nous habitatges de Palau-solità i Plegamans comptaran amb una superfície aproximada de 49 m2 útils i tindran un preu de lloguer mitjà de 150 € mensuals (d’acord amb el mòdul de l’any 2004).

Amb l’impuls d’aquesta promoció d’habitatges de caràcter social es pretén facilitar l’accés a l’habitatge als segments de població que actualment tenen més dificultats per trobar-ne, com ara els joves.

Procediment per a la presentació de sol·licituds

Una vegada s’hagi completat el projecte, l’Obra Social de ”la Caixa” i l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans anunciaran el procés d’inscripció de sol·licituds, en què es donarà prioritat als empadronats en aquest municipi. Els sol·licitants d’entre 18 i 35 anys hauran de complir els requisits de participació estipulats, tal com s’indicarà en el Reglament d’Adjudicació de la promoció.

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans aposta pels pisos de protecció oficial en règim de lloguer

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, amb aquesta innovadora iniciativa al municipi (fins ara només s’havia engegat una promoció de venda per a joves al sector de Can Llonch, promoguda per l’Ajuntament), es proposa un triple objectiu:
– Promoure el règim de tinença de lloguer per tal d’avançar en la recerca d’un equilibri amb la modalitat de propietat, la fórmula més estesa d’accedir a l’habitatge.
– Aconseguir que els segments de la població més allunyats del mercat de venda puguin accedir a habitatges dignes en règim de lloguer.
– Cobrir les necessitats de mobilitat i integració social d’una part de la ciutadania que experimenta moviments i canvis demogràfics constants.

L’Obra Social de ”la Caixa” construirà 1.000 habitatges en dos anys

A més de Palau-solità i Plegamans, l’Obra Social promourà habitatges a Catalunya en els municipis de Barcelona (als barris de Bon Pastor i Poblenou), Cornellà de Llobregat, El Vendrell, Tordera, Mollet del Vallès, Sentmenat , Sitges, Vic i Vilanova i la Geltrú, i també en altres localitats del territori espanyol. La iniciativa per a la construcció d’habitatges a Palau-solità i Plegamans forma part d’un dels nous programes de l’Obra Social de ”la Caixa”. L’objectiu d’aquest programa és donar resposta al dèficit d’habitatges i atendre les necessitats dels col·lectius de joves i de les persones de més de 65 anys.

Aquest any, ”la Caixa” dedica a la seva Obra Social 255 milions d’euros per desenvolupar programes que responguin a les necessitats de la societat. El Pla Estratègic de ”la Caixa”, 2004-2006 preveu incrementar l’activitat en els àmbits social, assistencial i de protecció del medi ambient, tot ampliant el nombre de col·lectius que se’n beneficien. L’atenció a la violència domèstica, la promoció dels microcrèdits i el suport al voluntariat són alguns dels nous programes de l’Obra Social de ”la Caixa”.

Més informació: www.lacaixa.es/obrasocial

Notícies relacionades