Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Conferència: Competències matemàtiques per a ciutadans

Barcelona, 2 Maig 2005

Dilluns 2 de maig, a CosmoCaixa Barcelona, tindrà lloc la conferència Competències matemàtiques per a ciutadans. La xerrada anirà a càrrec de Mogens Niss, de la Universitat de Roskilde a Copenhaguen (Dinamarca) i membre del projecte PISA. El projecte PISA és una avaluació desenvolupada internacionalment i de manera conjunta per més de 40 països, que s’aplica a l’alumnat de 15 anys escolaritzat als centres educatius de tots aquests països. Aquesta xerrada forma part del programa de ciència i medi ambient de l’Obra Social de ”la Caixa” i està inclòs dins del curs Matemàtiques a la vida quotidiana que, des del proppassat 18 d’abril, s’està desenvolupant a CosmoCaixa Barcelona.

Per què, en una societat democràtica, cal aprendre matemàtiques? Com s’han d’ensenyar perquè els estudiants aconsegueixin les competències matemàtiques per viure-hi en una societat tan complexa com la nostra? I què significa ser un bon professor de Matemàtiques? Mogens Niss intentarà donar resposta a totes aquestes preguntes a la seva conferència, a partir del treball desenvolupat al seu país, Dinamarca. Les matemàtiques determinen la societat moderna en gran part: a l’economia, a la política, a la tecnologia, a la cultura… Per tot això, la competència en matemàtiques hauria de ser essencial per a tots els ciutadans, però en realitat no és així. Com hauria de ser l’ensenyament de les matemàtiques per fer ciutadans capaços d’involucrar-se en els problemes d’una societat complexa?

Conferència: Competències matemàtiques per a ciutadans

CosmoCaixa Barcelona
Teodor Roviralta, 47-51

Dia: Dilluns, 2 de maig de 2005
Hora: 19.00
Entrada gratuïta. Aforament limitat

Servei d’informació de la Fundació ”la Caixa”
Tel. 902 22 30 40

Més informació: www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades