Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Presentació del vehicle amb pila de combustible d'Honda

Barcelona, 3 Maig 2005

Dimarts 3 de maig, a CosmoCaixa Barcelona, tindrà lloc la conferència a càrrec de Thomas Brachmann, enginyer d’Honda Research & Development sobre l’FCX, el vehicle propulsat amb pila de combustible més avançat del món. Aquesta xerrada s’emmarca dins del Programa de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social de ”la Caixa” i, concretament, dins del curs sobre Les energies del nou mil·lenni.

En resposta als urgents problemes mediambientals, Honda ha estat treballant els darrers 16 anys per millorar la tecnologia del motor de combustió interna i en el desenvolupament de trens de transmissió de potència nets i eficients per a diversos tipus de vehicles. De la seva recerca, l’última creació ha estat l’Honda FCX, un vehicle homologat des de fa tres anys, i del qual al Japó i als Estats Units en circulen 25 unitats. Aquesta serà la primera visita d’aquest cotxe a l’Estat Espanyol, el qual es podrà veure a CosmoCaixa Barcelona fins a dimarts 3 de maig.

Un altre dels objectius d’Honda ha estat el d’assolir les emissions zero, fins i tot de CO2, i la utilització de fonts d’energia alternatives per no haver de dependre dels combustibles fòssils, gràcies al desenvolupament d’un nou tren de transmissió que substitueix el motor de combustió interna. Tot això ha donat com a resultat la creació d’un tren de transmissió de potència extremadament net. L’Honda FCX està impulsat per un motor elèctric que es nodreix de l’electricitat generada per una pila de combustible que, a la vegada, utilitza l’hidrogen com a font d’energia. El compacte sistema de pila de combustible es troba sota el terra del cotxe, mentre que els dipòsits d’hidrogen es localitzen sota el seient del darrere. Aquesta ubicació fa que el cotxe sigui fàcil de conduir, amb un gran interior i amb altes prestacions de seguretat en cas de col·lisió. A tot això s’ha d’afegir un disseny compacte, una maniobrabilitat extraordinària, el màxim confort, una gran estabilitat i un alt rendiment, fins i tot a temperatures de 20º sota zero.

Abans de l’Honda FCX, la companyia japonesa ja havia experimentat amb altres prototips. La millora de la tecnologia del motor de combustió de benzina mitjançant l’ús de trens de vàlvules variables va donar lloc al VTEC, i el desenvolupament de trens de transmissió de potència nets i altament eficients va servir per a la creació de l’elèctric de l’EV Plus; i del Civic GX, de gas natural. Altres prototips van ser l’Insight, el Civic IMA i l’Accord IMA, tots ells vehicles híbrids de benzina i electricitat.

La importància de l’hidrogen pot ser encara més gran en un futur immediat. Per a Honda, una possibilitat és la creació d’una estació domèstica d’hidrogen que proporcioni una font d’energia renovable per a les llars, sense emissions de CO2. L’hidrogen es produiria, amb panells solars, a partir de l’aigua, i s’utilitzaria com a combustible als vehicles. Mitjançant piles de combustible, subministraria electricitat i aigua calenta per a la llar, tots ells components bàsics per a un ús domèstic.

Conferència: Presentació del vehicle amb pila de combustible d’Honda

CosmoCaixa Barcelona
Teodor Roviralta, 47-51

Servei d’informació de la Fundació ”la Caixa”
Tel. 902 22 30 40

Dia: Dimarts, 3 de maig de 2005
Hora: 19.00

L’Honda FCX es podrà veure a CosmoCaixa fins al 3 de maig
Entrada gratuïta. Aforament limitat

Més informació: www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades