Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Observació en directe de l'eclipsi anul.lar de Sol des dels museus de la Ciencia de l'Obra Social de ”la Caixa”

Barcelona, 29 Setembre 2005

CosmoCaixa Barcelona i CosmoCaixa Madrid organitzan una jornada astronòmica amb motiu de l’eclipsi anular de Sol que es podrà veure a diferents punts de l’Estat espanyol el proper dilluns, 3 d’octubre de 2005. De 10 a 12 hores, cada 25 minuts, (unes 550 persones podran assistir), des de l’Auditori de CosmoCaixa i la sala Àgora, a la retransmissió en directe i comentada de l’eclipsi des de Barcelona i Madrid simultaneament. Això vol dir que, aproximadament, unes 2.750 persones podran assistir en directe a aquest espectacle astronòmic gens habitual. A més a més el públic que l’interessi podrà observar aquests fenomen des de les terrasses del museus mitjançant 5 telescòpis i ulleres especials que es lliuraran als assistents.Aquesta activitat està dins el marc de la Setmana Aeronàutica i de l’Espai a Barcelona.

A Espanya, el pròxim eclipsi total de Sol no serà visible fins al 12 d’agost de l’any 2026 i fins el 26 de gener de 2028 l’anular. Les condicions necessàries per observar un eclipsi anular de Sol, com aquest, es donen quan, en el moment de l’eclipsi, la Lluna es troba a la màxima distància de la Terra. Això provoca que els diàmetres de Sol i Lluna no coincideixin, i que el disc solar no sigui cobert del tot per la Lluna. L’eclipsi serà visible a la Península Ibèrica primerament per Galícia, continuant per Castella-Lleó, Madrid, Castella-La Manxa i la Comunitat Valenciana. Després passarà per l’illa d’Eivissa abans de dirigir-se cap al nord d’Àfrica.

Observació de l’Eclipse Anul.lar de Sol

CosmoCaixa Barcelona
Teodor Roviralta, 47-51
08022 Barcelona

CosmoCaixa Madrid
Pintor Velázquez s/n
28100 Alcobendas. Madrid
Horari:
Dilluns, 3 d’octubre, de 10 a 12 h

Entrada gratuïta

Servei d’informació:
Tel. 902 22 30 40

Més informació: www.fundacio.lacaixa.es

Notícies relacionades