Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

José Luis Rodríguez Zapatero inaugura el cicle "Diàlegs sobre Drets Humans i Seguretat Jurídica a Iberoamèrica"

Madrid, 24 Gener 2007

La situació actual i el futur d’Iberoamèrica són temes de discussió i de debat permanent els nostres dies. Les constants crisis de governabilitat, la corrupció, el crim organitzat o el terrorisme només són alguns dels problemes més urgents de l’hemisferi sud d’Amèrica. La seguretat jurídica, les violacions dels drets humans, la restricció de les llibertats imposada per alguns governs, l’emigració o el deute extern, entre altres factors, posen en perill no solament el desenvolupament d’aquests països, sinó també la consolidació dels seus sistemes democràtics. Fins i tot la democratització de les nacions més estables de la regió sembla que pateixi un clar retrocés.

La necessitat d’aprofundir en l’àmbit del respecte de les llibertats i la seguretat jurídica, amb la finalitat de contribuir a vertebrar els països d’Iberoamèrica al voltant de la democràcia dóna peu a reflexions constants per part de politòlegs, historiadors i juristes. José Luis Rodríguez Zapatero, president del Govern Espanyol, intervé avui a Madrid en l’acte inaugural del cicle “Diàlegs sobre Drets Humans i Seguretat Jurídica a Iberoamèrica”, organitzat per l’Obra Social ”la Caixa”, juntament amb el Centre Rei Joan Carles I d’Espanya de la Universitat de Nova York a Madrid, i dirigit pel magistrat de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón. L’activitat reunirà a Madrid, entre els mesos de gener i maig, les opinions d’algunes de les figures més rellevants de la realitat llatinoamericana.

José Luis Rodríguez Zapatero, president del Govern espanyol, ha intervingut avui a Madrid en l’acte inaugural del cicle “Diàlegs sobre Drets Humans i Seguretat Jurídica a Iberoamèrica”, organitzat per l’Obra Social ”la Caixa”. Han assistit a l’acte Juan Fernando López Aguilar, ministre de Justícia, Ricard Fornesa, president de ”la Caixa”, Isidre Fainé, director general de ”la Caixa”, Josep F. de Conrado, director executiu de l’Obra Social ”la Caixa”, i James Fernández, director del Centre Rei Joan Carles I d’Espanya de la Universitat de Nova York a Madrid, coorganitzador d’aquest cicle, que està dirigit pel magistrat Baltasar Garzón.

“Diàlegs de l’Obra Social ”la Caixa”” neix amb la vocació de convertir-se en una iniciativa de referència que plantegi la reflexió dels assumptes més actuals. En aquest sentit, el present i el futur de les nacions iberoamericanes ha estat l’argument escollit en el cicle inaugural.

Fa molts anys que les diferents nacions llatinoamericanes persegueixen la consecució d’un objectiu comú: aconseguir vertebrar una autèntica societat democràtica i unes institucions fermes que garanteixin l’estabilitat, la seguretat i el respecte dels drets fonamentals de la persona, dins d’un veritable espai de llibertat, seguretat i justícia.

Atenta a les necessitats de la societat actual, l’Obra Social ”la Caixa”, dins del seu programa d’humanitats, i el Centre Rei Joan Carles I d’Espanya de la Universitat de Nova York convoquen a Madrid el cicle “Diàlegs sobre Drets Humans i Seguretat Jurídica a Iberoamèrica” amb la finalitat de contribuir a una reflexió que condueixi a la consecució d’aquell objectiu.

El cicle, que es desenvoluparà a Madrid entre els mesos de gener i maig de 2007, comptarà amb la presència de diferents figures de la societat civil i de les institucions polítiques llatinoamericanes. Juristes, economistes, politòlegs i expresidents de Govern debatran durant aquests mesos algunes de les opinions més rellevants al voltant de la realitat d’Iberoamèrica.

Notícies relacionades