Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

''la Caixa'' lidera una aliança empresarial per col·laborar amb l'Aliança GAVI en la vacunació infantil

Barcelona, 25 Abril 2008

”la Caixa” ha presentat avui un acord de col·laboració amb l’Aliança Mundial GAVI per liderar a Espanya una aliança empresarial per a la vacunació infantil. L’entitat que presideix Isidre Fainé donarà suport a la primera coalició mundial entre el sector públic i el privat per lluitar contra la mortalitat infantil en països en desenvolupament, estenent l’accés i la qualitat de les vacunes en aquests països.

La iniciativa, pionera a Europa, mira de contribuir a l’Objectiu de Desenvolupament del Mil·leni referit a la salut infantil (reduir la mortalitat en dos terços per a l’any 2015) i, amb motiu d’això, ”la Caixa” posarà la seva àmplia xarxa d’oficines, la més extensa del sector financer espanyol, a disposició de les empreses per poder dur a terme les seves aportacions a l’Aliança GAVI.

Aquesta col·laboració s’ha presentat avui davant d’uns 200 empresaris al CosmoCaixa de Barcelona i ha comptat amb l’assistència de representants sindicals i de les principals organitzacions empresarials catalanes, entre els que destaca Alfons Vila, vicepresident de Foment del Treball; Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona; Josep Lluís Francesc, president de la Fundació Pimec; el secretari general de CC.OO. de Catalunya, Joan Coscubiela, i el de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez.

Aquest innovador projecte permetrà acostar la cooperació internacional a totes les empreses que vulguin ampliar la seva acció social a través d’una aliança de prestigi internacional com GAVI i amb el seguiment de l’Obra Social ”la Caixa”.

Reducció de la mortalitat infantil

Les empreses disposaran d’un distintiu que acreditarà el seu compromís amb GAVI, una aliança que ha aconseguit reduir en 2,9 milions el nombre de morts infantils des de la seva creació l’any 2000 i fins a finals del 2007, segons els càlculs de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Aquesta aliança inclou els principals actors en el camp de la immunització, entre els quals hi són presents governs de països tant desenvolupats com en vies de desenvolupament, l’OMS, la UNICEF, el Banc Mundial, la indústria fabricant de vacunes de països tant desenvolupats com en vies de desenvolupament, agències tècniques i d’investigació, ONGs i la Fundació Bill i Melinda Gates.

Es calcula que dels 9,7 milions de nens menors de cinc anys que moren actualment, 2,5 milions moren a causa de malalties que es podrien haver evitat amb vacunes noves o amb les que actualment ja estan disponibles.

Més de 4 milions

”la Caixa”, a través de la seva Obra Social, destinarà durant el 2008 un total de 4 milions d’euros a facilitar l’accés a la vacunació infantil de nens menors de cinc anys en països de renda baixa.

D’aquesta manera, el Programa de Cooperació Internacional de l’Obra Social ”la Caixa” s’afegeix a l’Aliança GAVI i es converteix en col·laboradora estratègica i primera sòcia privada d’Europa d’aquesta institució internacional.

Lluitar contra la pobresa

El president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, destaca “el compromís històric de l’entitat a atendre les necessitats de la societat, mitjançant el reforç de les actuacions socials i l’aposta per la sostenibilitat, entesa com a responsabilitat i ètica en totes les actuacions desenvolupades i que es plasma, no solament en la seva Obra Social, sinó també a través de la mateixa institució financera”.

Isidre Fainé assegura que, per a ”la Caixa” suposa una satisfacció unir-se a l’Aliança GAVI i poder contribuir a la prevenció de malalties i a la millora del sistema sanitari, reforçant d’aquesta manera el compromís de l’entitat financera de col·laborar en la lluita contra la pobresa extrema en els països en vies de desenvolupament d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

El Programa de Cooperació Internacional de l’Obra Social ”la Caixa” ha col·laborat en un total de 350 projectes de 56 països amb una aportació de més de 36 milions d’euros.

La presidenta del Consell de l’Aliança GAVI Fund, Graça Machel, ha expressat la seva satisfacció per col·laborar amb ”la Caixa”, una entitat de prestigi i compromesa socialment, que ha vingut contribuint activament des de 1997 per al desenvolupament a Moçambic.

”la Caixa” i l’Aliança GAVI

L’Aliança GAVI és una institució creada l’any 2000 per facilitar l’accés a noves vacunes i a millorar el sistema sanitari i la sostenibilitat a llarg termini en països de renda baixa, amb l’objectiu de lluitar contra la mortalitat infantil en països en vies de desenvolupament.

”la Caixa” és la caixa d’estalvis més gran d’Europa, amb prop de 5.500 oficines, la xarxa més extensa del sistema financer espanyol, i des dels seus orígens ve desenvolupant programes centrats en actuacions socials de manera coordinada entre l’àmbit financer i l’Obra Social.

Notícies relacionades