Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

El pa dels àngels. Col·leccions de la Galeria dels Uffizi. De Botticelli a Luca Giordano

Barcelona, 20 Novembre 2008

La Galeria dels Uffizi, a Florència, és una de les pinacoteques més importants del món. Vinculada originalment a la família Mèdici, es va enriquir amb moltes obres procedents d’esglésies i convents de la Toscana, i actualment presenta una extraordinària col·lecció d’art italià, des de l’època medieval fins al segle XVIII. El Renaixement i el Barroc constitueixen un dels nuclis més originals i valuosos d’aquesta col·lecció, en què figuren obres de tots els grans mestres. A partir dels fons de la Galeria dels Uffizi, l’exposició El pa dels àngels. Col·leccions de la Galeria dels Uffizi. De Botticelli a Luca Giordano proposa un recorregut per l’espiritualitat d’Occident entorn d’un tema central: el sacrifici del Fill de Déu que redimeix els homes del pecat original. La mostra ha estat organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” en col·laboració amb Contemporanea Progetti Firenze (Itàlia) i la Galeria dels Uffizi, a Florència (Itàlia). S’hi reuneixen 45 obres mestres executades entre els segles XV i XVII, entre les quals destaquen tres tapissos realitzats a la fàbrica de tapissos dels Mèdici, com també les pintures de Sandro Botticelli, Luca Signorelli, Il Parmigianino, Luca Giordano i Cristofano Allori, entre d’altres. Són peces d’una qualitat excepcional, que habitualment no s’exhibeixen, i que s’han recuperat especialment per a la mostra.

*Resta prohibida la reproducció de les imatges per a qualsevol altra finalitat diferent de la difusió de l’exposició.

Notícies relacionades