Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Tecnologia: sense límits en el temps

Barcelona, 5 Desembre 2008

Ciència i tecnologia són dues formes de coneixement amb el mateix mètode però amb diferent objectiu. La primera cerca de conèixer el món, la segona el vol canviar. La tecnologia (en el transport, en l’habitatge, en les comunicacions, en la indústria, en l’agricultura…) és una part essencial de les nostres vides i té un impacte massiu en la societat. Des d’èpoques remotes, l’ésser humà ha tingut la necessitat d’adaptar la naturalesa i inventar amb la finalitat d’aconseguir més qualitat de vida i donar resposta a les seves necessitats: menjar, vestir-se, curar, gaudir de l’art, comerciar, recordar… A partir d’unes 750 peces precolombines, CosmoCaixa invita l’espectador a submergir-se en un sorprenent viatge pels viaranys de la tecnologia des de fa 2.500 anys fins als nostres dies. Un recorregut que traslladarà el visitant des del llegat artístic, científic i tècnic de nou cultures precolombines, com els quipus inques —antics instruments mnemotècnics que constituïen un autèntic mitjà de transport i d’emmagatzematge d’informació a manera d’un ordinador actual— o la precisió i la miniaturització aconseguida a través de noranta volanderes —amb un resultat semblant al de la tecnologia làser—, fins als objectes tecnològics més avantguardistes de l’actualitat, entre els quals destaquen el reactable, un instrument d’última generació que genera so en desplaçar objectes sobre un senyal lluminós, o teixits intel·ligents capaços de canviar de color amb la variació de la temperatura. Estructurada en diversos àmbits d’estudi, que abracen des de la música fins als teixits passant per la medicina, l’agricultura o l’art, i un epíleg, l’exposició «Tecnologia comparada: tresors inèdits de la ciència precolombina», produïda per l’Obra Social ”la Caixa”, es podrà visitar a CosmoCaixa des del 29 d’octubre de 2008 fins al setembre de 2009.

Notícies relacionades