Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” presenta el programa de prevenció del consum de drogues a CosmoCaixa Barcelona

Barcelona, 15 Gener 2009

   Segons les dades recollides en el Llibre Blanc de la prevenció a  Catalunya: Consum de drogues i problemes associats, del departament de Salut de la Generalitat (maig 2008), el 62% dels joves catalans d’entre 14 i 18 anys havien consumit alcohol, més del 25% van consumir cànnabis, més del 2,5% van prendre cocaïna alguna vegada en el darrer mes.

El programa Parlem de drogues té l’objectiu de sensibilitzar i prevenir els joves davant les drogues, i s’aborda d’una manera integral: oferint recursos d’informació, orientació i formació a les famílies, la comunitat educativa, els professionals de salut i els joves.

     La sensibilització dels joves i la prevenció davant les drogues, l’atenció a les famílies, el recolzament als centres educatius perquè tractin el problema a l’aula i el suport als centres de salut són els eixos principals d’aquesta iniciativa de l’Obra Social ”la Caixa”.

  Parlem de drogues també posa a disposició de les famílies un telèfon d’orientació gratuït (900 22 22 29) i una guia de prevenció adreçada a les que tenen fills d’11 a 18 anys, de la qual fins ara se n’han distribuït 751.882 exemplars.  

  En el marc d’aquest programa, l’Obra Social ”la Caixa” ha organitzat  l’exposició interactiva Parlem de drogues que avui presentem a CosmoCaixa Barcelona.

Notícies relacionades