Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Un estudi de la Fundació ”la Caixa” afirma que la recuperació de l'ocupació a Espanya passa per rellançar la formació professional

Madrid, 22 Gener 2009

Jaume Lanaspa, director general de la Fundació ”la Caixa”; Rosa M. Molins, directora de l’Àrea de Beques i Estudis Socials de la Fundació ”la Caixa”, i Oriol Homs, sociòleg i autor de l’estudi, han presentat avui a Madrid l’informe La formació professional a España. Cap a la societat del coneixement, pertanyent a la Col·lecció d’Estudis Socials de la Fundació ”la Caixa”.

L’estudi analitza el procés de transició en el nostre país cap a un sistema de formació professional modern tant dels joves abans d’incorporar-se al mercat laboral com dels treballadors actius o desocupats que necessiten actualitzar els seus coneixements i les seves habilitats.

L’anàlisi aporta una visió històrica sobre el desenvolupament de la formació professional a Espanya, tenint en compte, especialment, la situació comparada amb els països de l’entorn europeu. En aquest sentit, constata l’avenç experimentat en el nostre país per aquesta mena de formació durant els últims anys, tot i que assenyala, també, els àmbits crítics en què és imprescindible un impuls per convertir la formació professional en un element dinamitzador de l’economia.

Més informació a la nota de premsa en PDF.
Descàrrega de l’Estudi Social en PDF aquí.

Notícies relacionades

L’11,2 % dels treballadors està en risc elevat de patir assetjament laboral

Amb una mostra representativa a escala nacional de 5.000 persones, l’estudi també determina que el 18,8 % dels treballadors presenta un risc mitjà. El 70 % restant s’exposa a un risc baix. Les dades s’extreuen de l’estudi de l’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa”: Detecció de l’assetjament psicològic a la feina i el seu impacte negatiu en el benestar psicològic, a càrrec del Grupo de Investigación Cármides de les universitats de Màlaga i Sevilla, i liderat per l’investigador José María León-Pérez.

L’11,2 % dels treballadors està en risc elevat de patir assetjament laboral