Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

CaixaForum Madrid celebra el seu primer aniversari instal·lant al carrer set escultures d'Auguste Rodin

Madrid, 20 Febrer 2009

No únicament va revolucionar l’art de l’escultura, que havia quedat relegat a una disciplina avorrida i reduït a simple monument commemoratiu, sinó que també va demostrar la seva modernitat apostant per exposar les seves escultures a l’aire lliure. Precisament, més d’un segle després, algunes de les obres més famoses d’Auguste Rodin (París, 1840 – Meudon, 1917) s’erigeixen sobre la via pública de Madrid en una iniciativa de l’Obra Social ”la Caixa” —amb la col·laboració de l’Ajuntament— per celebrar el primer aniversari de CaixaForum Madrid, que ha rebut durant aquest temps més d’un milió i mig de visitants.

La mostra Art al carrer. Auguste Rodin a Madrid reuneix set escultures monumentals del Museu Rodin de París: El pensador i sis estudis dels sis prohoms que componen el grup Els burgesos de Calais. L’exposició forma part del programa Art al carrer, una iniciativa pionera de l’Obra Social ”la Caixa” que té com a objectiu treure l’art de les sales d’exposicions, tornar-lo a l’espai públic i provocar un diàleg amb l’arquitectura. I ningú millor que Rodin per fer-ho, ja que va concebre les seves escultures perquè s’exposessin a l’aire lliure.

Notícies relacionades